Zoeken

Cal Crutchlow scheurt enkelbanden met uitstappen PCR testcabine Catalunya

23 september 2020
Het zit Cal Crutchlow in z'n laatste seizoen bij Honda niet bepaald mee. Eerst het gebroken schippersbotje, daarna de arm-pump operatie waarvan het herstel niet goed verliep en vandaag heeft de ongelukkige Brit zijn enkelbanden gescheurd bij de COVID-19 test voor de Grand Prix van Catalunya.

Na in de training voor de eerste race van het seizoen het schippersbotje van zijn linkerhand te hebben gebroken kreeg Cal de tweede race last van een opgepompte rechter onderarm, een probleem waar hij in 2014 aan beide armen was geopereerd. 

Crutchlow besloot het zekere voor het onzekere te nemen en besloot direct na de tweede race op de Red Bull Ring in Barcelona onder het mes te gaan om het weefsel rond zijn spieren te verwijderen en daarmee voor eens en altijd van het probleem van opgepompte armen verlost te zijn. 

Normaal gesproken zou de bijna drie weken tussen Oostenrijk en Misano lang genoeg moeten voor het herstel, maar er bleef overmatig veel vloeistof uit zijn arm komen uit het gat dat speciaal hiervoor was gemaakt. 

Nu was dat op zich nog wel een teken dat de onderarm aan het genezen was, maar de eerste trainingsdag kwam er geen vloeistof meer uit en begon zijn arm te zwellen, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij in het medisch centrum werd afgekeurd en beide race op het circuit van Misano moest missen. 

Geheel volgens planning ging Cal vandaag naar het ziekenhuis van Barcelona en bracht een bezoek aan Dr. Xavier Mir voor een laatste check aan zijn rechter onderarm, in aanloop naar de Gran Premi Monster Energy De Catalunya van komend weekend. 

Daar bleek dat het lidteken aan het genezen lijkt te zijn, het was in ieder geval in een veel betere conditie dan een week geleden. Dat was voor de op het eiland Man woonachtige Brit ontzettend goed nieuws. 

Tot zover het goede nieuws. Bij aankomst van het Circuit de Catalunya verstapte Crutchlow zich toen hij uit de PCR testcabine stapte voor de verplichte COVID-19 test en scheurde daarbij z'n enkelbanden, wat niet veel later in het medisch center door Dr. Max Ibanez, lid van Dr. Mirs team, werd bevestigd. 

Ondanks deze pech gaan Cal en het team hun stinkende best doen om vrijdag bij aanvang van de vrije training gewoon van de partij te kunnen zijn. Laten we het hopen, hoeveel pech kan een mens hebben?