Zoeken

Andrea Iannone naar Aprilia

8 juni 2018
Andrea Iannone maakt het volgend seizoen de overstap naar Aprilia. De 28-jarige coureur uit Vasto heeft een tweejarig contract getekend met de Italiaanse fabrikant uit Noale, als teamgenoot van Aleix Espargaro.

Na niet bepaald succesvolle intermezzo's met Sam Lowes het afgelopen jaar en Scott Redding dit seizoen is Aprilia er alles aan gelegen om een stap hoger te gaan acteren in de MotoGP en met het contracteren van Andrea Iannone hopen de Italianen het gat met de top te kunnen dichten. Of in ieder geval in de buurt te komen.

En dat is goed nieuws voor Andrea Iannone, die eerst bij Ducati het veld moest ruimen voor Jorge Lorenzo en nu bij Suzuki wordt gepiepeld voor Joan Mir, terwijl hij momenteel wél de betere coureur is in het team. Goed nieuws is het ook voor de Aprilia fans, die de spraakmakende Italiaan zien terugkeren naar het merk waarmee hij zijn wegrace Grand Prix carrière in 2005 begon. 

Romano Albesiano - Aprilia Racing Manager:
Met Iannone hebben we er nog een zeer getalenteerde en snelle rijder bij die zijn waarde dit jaar demonstreert. Zijn komst is een teken van de Piaggio Group en Aprilia's groeiende commitment in de MotoGP, waar onze fiets z'n technische waarde al heeft gedemonstreerd. Nu moeten we gefocust blijven op het 2018 seizoen, te beginnen vanaf de volgende race in Barcelona. We hebben een sterk team dat nooit stopt met werken. We willen blijven groeien en de RS-GP dit seizoen naar het niveau brengen dat 'ie verdient. Het is nog een lang seizoen en ik wil Aleix en Scott danken voor hun inzet.

Fausto Gresini - Team Manager:
De combinatie van Iannone en Aprilia zal fantastisch zijn - een van de meest interessante in de MotoGP - en het heeft de potentie geweldige resultaten neer te zetten. Andrea is een sterke, snelle en concrete rijder. Ik denk dat hij veel steun zal kunnen bieden aan het team en bijdragen aan de ontwikkeling van de racer. En dan is er altijd nog het genot van een Italiaanse rijder op een Italiaanse machine. Welkom Andrea, we gaan lol hebben.