Zoeken

Alex Rins breekt hand met fietsen

3 juni 2021
De gifbeker van Alex Rins is nog lang niet leeg. De rijder van Team Suzuki Ecstar moet na 4 racecrashes op rij de Grand Premi Monster Energy de Catalunya helaas uitzitten vanwege een ongelukkig ongeluk dat hij opliep tijdens de training vanmorgen met zijn fiets op de baan.

De Spanjaard viel tijdens een trainingsronde en daardoor liep hij schade op aan zijn rechterarm, met een groot gekneusd gebied en veel pijn. Hij werd snel naar het Universitari Dexeus Hospital in Barcelona gebracht voor verder onderzoek, waar medische controles een breuk in het radiusbot aan het licht brachten. De breuk is geïmmobiliseerd en morgenochtend wordt Rins geopereerd om het te repareren.

Bovendien had hij ook een schedelimpact tijdens de crash, dus hij werd gecontroleerd met een CT-scan bij zijn aankomst in het ziekenhuis - de test bracht niets aan het licht.

Dokter Xavier Mir: 
“Alex Rins heeft een gewrichtsfractuur van de rechter distale radius opgelopen met een kleine verplaatsing en hoge ontsteking. We hebben twee opties; een daarvan is om de breuk te immobiliseren met gips, maar het herstel zou ongeveer 4-6 weken duren. Of, als alternatief, stellen wij een operatie voor die wij als de beste optie beschouwen. Morgenochtend zullen we ingrijpen en twee schroeven aan het gewonde bot bevestigen.”


Rins blijft een nachtje in het ziekenhuis en wordt morgen geopereerd. Over de duur van zijn herstel is op dit moment moeilijk een voorspelling te doen.

Alex Rins:
"Het is jammer wat er vandaag is gebeurd. Ik wilde hier in Montmeló echt racen en een solide prestatie neerzetten om na een aantal zware races weer op het goede spoor te komen. Morgen zal ik een operatie ondergaan en dan zullen we praten over de timing voor het herstel. In in ieder geval zullen we heel hard werken om het gevoel zo snel mogelijk terug te krijgen en proberen snel terug te keren. Ik weet nog niet of ik klaar zal zijn voor de Duitse GP, maar ik zal hard werken om tegen die tijd fit te zijn. Bedankt voor de steunbetuigingen.”


Shinichi Sahara - Projectleider en teamdirecteur:
“Ik was verrast en erg teleurgesteld toen ik dit nieuws hoorde. Alex zelf heeft heel hard getraind en wij als team hebben gewerkt en onderzocht hoe we de recente situatie het beste kunnen overwinnen, waarbij Alex in de afgelopen races verschillende crashes heeft gehad. Deze blessure is erg slecht getimed omdat we ons klaar voelden om weer in goede vorm te vechten hier in Catalunya.

We hopen dat Joan Mir dit weekend een geweldig resultaat kan behalen, maar we zullen Alex natuurlijk missen - we wensen hem allemaal een goede operatie, een snel herstel en een zo snel mogelijk nog sterkere comeback.

Er is besloten dat Alex Rins niet vervangen zal worden voor deze GP. Sylvain Guintoli rijdt echter zoals gepland tijdens de test van maandag op het Circuit de Barcelona-Catalunya."