Zoeken

Aleix Espargaro zet 3e dag prive test Misano snelste tijd

25 juni 2020
De derde en laatste dag van de driedaagse MotoGP privé test op het circuit van Misano heeft Aleix Espargaro de snelste tijd op de klokken gezet. De Aprilia fabriekscoureur reed een 1'32.932 en dat was opnieuw een halve seconde sneller dan zijn tijd van dag 2.

 

Waar KTM op woensdag al zijn boeltje had gepakt waren Aprilia, Ducati en Suzuki nog een dag langer gebleven op het circuit van Misano ter voorbereiding op het 2020 seizoen, dat voor de MotoGP op 19 juli in Jerez eindelijk van start zal gaan. 

Waar de concessieregels het Aprilia en KTM toestaan om het testwerk door de vaste rijders te laten doen mochten bij Ducati en Suzuki alleen testrijders worden ingezet. Ducati deed dat met vaste tester Michele Pirro, Suzuki met Sylvain Guintoli. 

De eerste twee dagen was KTM het snelst geweest, de eerste dag Pol Espargaro en de tweede dag Miguel Oliveira, die beide een 1'32.9 wisten te realiseren. Aleix Espargaro zette de derde dag zijn 'halve seconde progressie per dag' door en sloot zich daarmee aan bij de 1'32.9 club. 

Aleix Espargaro:
"Na zo'n lange stop was het spannend om weer de baan op te gaan en ik kan al niet wachten om naar Jerez te gaan voor de eerste twee races. Veel ronden maken is essentieel voor ons. We hebben een totaal nieuwe fiets die in basis groot potentieel heeft, maar we moeten er kilometers mee maken. We weten ook dat Misano niet onze favoriete track is, maar desondanks slaagden we er aan het einde van de drie dagen in om een goed tempo te bereiken, wat de positieve indrukken die we al hadden in Maleisië en Qatar bevestigt."


Teamgenoot Bradley Smith verbeterde zijn tijd eveneens met bijna 0,7 seconde en eindigde de driedaagse test met een 1'33.536. Smith zal zolang Andrea Iannone geschorst is de plek van de Italiaan innemen in het team, te beginnen bij de twee back-to-back races in Jerez. 

Voor de nieuwe seizoensopener van de MotoGP zal nog één testdag plaatsvinden, op 15 juli - bijna 5 maanden na de laatste test op het circuit van Qatar.