Zoeken

Michael Dunlop met McAdoo Kawasaki in zee voor Leightweight TT

1 maart 2017
Michael Dunlop staat dit jaar ook aan de start van de Leightweight TT. De 13-voudig TT winnaar heeft hiertoe een deal gesloten met het McAdoo Kawasaki/Gortreagh Printing Team en MSS Performance.

Waar in de MotoGP of het WK Superbike het ondenkbaar is geworden dat een coureur nog in verschillende raceklassen aan de start verschijnt is dat in de Road Racing wereld nog steeds heel normaal. En dus is het niet ondenkbaar dat een coureur voor verschillende teams aan de start verschijnt. 

Zo ook 13-voudig TT winnaar Michael Dunlop, die wat dat aangaat misschien wel de kroon spant door met drie verschillende teams in zee te zijn gegaan: Met Bennetts Suzuki voor de Senior en Superbike TT op de GSX-R1000, voor Carl Cox Motorsport in de Superstock en Supersport TT en voor McAdoo Kawasaki voor de leightweight TT.

De deal met het McAdoo Kawasaki/Gortreagh Printing team is zelfs nog iets complexer, de Ninja 650 zal namelijk in samenspraak met MSS Performance worden ingezet die momenteel de machine aan het prepareren zijn in hun werkplaats in Colchester. 

Het McAdoo Kawasaki team en Michael Dunlop zijn geen onbekenden van elkaar, de coureur uit Ballymoney won in 2015 al de Cookstown 100 op de Winston and Jason McAdoo’s Kawasaki ER-6f. De Lightweight TT staat dit jaar voor 7 juni gepland.

Jason McAdoo, teameigenaar McAdoo Kawasaki/Gortreagh Printing:
We zijn verheugd dat Michael dit jaar weer in onze McAdoo kleuren zal gaan racen - een man die volgens ons de nummer 1 Road Racer ter wereld is. Met Nick Morgan van MSS aan boord om  het project te overzien is een perfecte combinatie. Michaels record van successen is sensationeel en zijn nieuwe absolute zonderecord markeerde zijn ongekende talent. Hem aan boord hebben naast James Cowton is geweldig voor het team.
McAdoo Kawasaki heeft een lange relatie met Nick Morgen en MSS Performance - die aan onze machines voor Ryan Farquhar en Conor Cummins hebben gewerkt - en we zijn erg verheugd dit jaar weer met ze samen te werken. Nick heeft een bewezen record van zeer snelle Kawasaki’s en zal ook de ZX-6R en ZX-10RR machines van James Cowton voor het team prepareren.