Zoeken

King of the Baggers: allereerste race met Baggers in Laguna Seca

28 februari 2020
MotoAmerica, het Amerikaanse Superbike kampioenschap dat door voormalig 500cc wereldkampioen en MotoGP legende Wayne Rainey is gelanceerd als opvolger van het ter ziele geraakte AMA Superbike, is een unieke samenwerking aangegaan met Drag Specialties. Resultaat? De allereerste King of the Baggers, die met Bagger Cruisers wordt verreden.

Het roemruchte circuit Laguna Seca, op - voor Amerikaanse begrippen - steenworp afstand van de kustplaats Monterey in Californië, is komende zomer toneel van een op z'n zachtst gezegd unieke race. Een race met wat in de Verenigde Staten inmiddels een serieuze trend aan het worden is: Performance Baggers. Ofwel, Baggers als bijvoorbeeld Harley's Street Glide en Road Glide die compleet zijn getuned. 

De "Drag Specialties King of the Baggers" is onderdeel van het MotoAmerica Superbike Speedfest in Monterey, een weekend vol motorsport en lifestyle. De unieke raceklasse vult het al behoorlijk volle raceschema (Superbike, Supersport, Liqui Moly Junior Cup, Stock 1000, Twins Cup en Heritage Cup) aan, dat het dit jaar voor het eerst zonder WK Superbike of MotoGP als hoofdprogramma moet doen. 

"Ik kan niet wachten om de Baggers voor het eerst door de Corkscrew te zien rijden," zegt MotoAmerica President Wayne Rainey. "Dat zal een beeld zijn dat denk ik onze fans geweldig zullen vinden. Ik denk dat deze gasten een geweldige show zullen geven en het past mooi bij alle andere dingen die we voor het Superbike Speedfest in Monterey hebben gepland. Het wordt een super weekend vol motorvertier in Laguna Seca."

De King of the Baggers zal een kampioen huldigen en de deelnemers die daar aanspraak op willen maken komen uit een elite groep V-twin bedrijven die in februari zullen worden samengesteld. Teams zullen hun V-twin Bagger zowel op als naast de baan tonen. 

"Drag Specialties is al sinds 1968 toonaangevend in V-twin performance producten," zegt Jim Matchette, verkoopmanager van Drag Specialties. "Het erfgoed van ons bedrijf komt van raceondersteuning, onze slogan is 'We steunen de sport'. We zijn verheugd om deel te zijn van dit baanbrekende event en zijn erg benieuwd wat voor impact deze allereerste race heeft op de Performance Bagger markt. Drag Specialties heeft alle belangrijke merken die deze motoroen op hun hoogste niveau maken. We kijken uit naar Laguna Seca in juli."

Inmiddels hebben zich 14 teams aangemeld voor de allereerste Drag Specialties King of the Baggers, waaronder Roland Sands Design, Performance machine, S&S en Vance & Hines. Wie er voor de teams gaat rijden en met welke fiets zal de komende weken bekend worden gemaakt.