Zoeken

James Hillier met Oxford Racing Ducati 888 naar Classic TT

5 juli 2017
Vijfentwintig jaar nadat tweevoudig TT winnaar Trevor Nation er de roemruchte Isle of Man TT mee reed keert de Oxford Products Ducati 888 in vol ornaat terug naar het eiland Man. De Oxford Products and Celeres Racing Ducati 888 zal tijdens de Classic TT worden gereden door James Hillier.

 

In de tien jaar dat hij inmiddels deel van de Isle of Man TT paddock uitmaakt heeft hij het ‘maar’ tot 1 TT overwinning geschopt, de 2013 Lightweight TT, maar James Hillier heeft wél de op-vier-na snelste tijd ooit gereden op de 37.73 mijl lange Mountain Course op naam staan en is daarmee zeker een serieuze kandidaat voor de overwinning. Dit jaar scoorde Hillier een tweede en twee vierde plaatsen in de 2017 Isle of Man TT.

De komende maand zal Hillier gaan aantreden in de Classic TT op de Oxford Products and Celeres Racing Ducati 888 ter viering van het 25-jarige verjaardag van de Oxford Products TT campagne. Om dat te onderstrepen is de Ducati 888 gespoten in exact dezelfde kleuren als de racers waarmee Trevor Nation, Robert Dunlop en Mark Farmer in de 1992/1993 Isle of Man TT aantraden. 


Trevor Nation op de Oxford Products Racing Ducati 888

De Ducati 888 is afgelopen jaar gebouwd door Stafford Evans van Celeres Racing voor deelname aan de 2016 Superbike F1 race van de Classic TT. De machine was toen Ducati rood en werd gereden door Dave Hewson die ermee op de 11e plaats eindigde, met een snelste ronde van 115.769 mijl per uur. Ten opzichte van de oorspronkelijke racer had Celeres Racing het frame versterkt.

De Ducati 888 is niet alleen in de oorspronkelijke kleuren gespoten, maar James Hillier zal ook starten met startnummer 5, hetzelfde nummer als waarmee Trevor Nation in 1992 reed en zal voor het event een replica racepak dragen.

James Hillier:
Ik heb uiteraard de ambitie om de Superbike race te winnen, maar ik zal er alles aan doen om de snelste man op het eiland op een Ducati 888 te zijn.

Stafford Evans, team eigenaar:
Het is een echte eer om het Oxford team van 25 jaar geleden te hebben kunnen reproduceren. Ik denk dat met deze motor en met James aan het stuur we een echte kans hebben om de topprijs mee naar huis te nemen. Ik kijk er erg naar uit.