Zoeken

Geslaagde eerste bLU cRU Masterclass TT Junior circuit

5 juli 2020
Op 4 juli vond op de TT Junior Track in Assen de eerste officiële Yamaha bLU cRU Masterclass van 2020 plaats. De Masterclass werd georganiseerd door de Yamaha Racing organisatie en was exclusief voor coureurs van de R125 Cup, R3 Cup en R3 Challenge.

 

Vanwege COVID-19 ging het seizoen niet van start zoals gepland. De Yamaha bLU cRU coureurs en organisatie hebben echter in de tussentijd niet stil gezeten. De organisatie heeft online-masterclasses gegeven en vanaf mei hebben de coureurs op individuele basis op diverse circuits kunnen trainen. 

Op 4 juli kon er dan eindelijk een praktijk-masterclass worden gegeven, en wel op de TT Junior Track in Assen, met dank aan de KNMV die het circuit ter beschikking stelde. Op een kletsnatte baan werden meerdere coaches ingezet met als doel de racetechniek van de coureurs te verbeteren.

Conform het COVID-19 protocol werd het paddock opgebouwd en de coureurs werden vroeg in de ochtend welkom geheten. De coureurs van de R125 Cup, R3 Cup en R3 Challenge werden begeleid door coördinatoren Joey Litjens en Bob Withag, bijgestaan door rijderscoach Dennis Koopman. 

Op de planning stond aanvankelijk als thema remtraining en bochtentechniek maar de regen gooide al snel roet in het eten. Na de fysieke warming-up vielen de eerste druppels en de baan zou de hele dag nat blijven. Omdat het gebruik van de achterrem in de regen cruciaal is, werd de rest van de dag met name daar aandacht aan besteed. Naast de baan werden alle trainingssessies uitvoerig nabesproken en was er ruimte voor individuele begeleiding van de coureurs.

Ondanks de regen kon er gesproken worden van een geslaagde masterclass waarbij de coureurs flink aan hun rijders skills hebben kunnen werken. De Yamaha R125 Cup coureurs zijn daarmee weer een stapje dichterbij de start van het NK Junior Racing seizoen, dat op 11 juli op de TT Junior Track in Assen van start zal gaan. 

Voor de R3 Cup en Challenge coureurs wordt er nog gekeken naar mogelijkheden om een verkort raceseizoen bij het IDM te kunnen rijden, nu het Duitse kampioenschap in beperkte vorm doorgang lijkt te vinden.