Zoeken

97e Pikes Peak eindigt in drama: Carlin Dunne verongelukt

1 juli 2019
De 97e editie van de Pikes Peak International Hill Climb is in een drama geëindigd. Vlak voor de finish ging Ducati Team Spider Grips rijder Carlin Dunne onderuit en bezweek aan zijn verwondingen, na in de eerste drie sectoren de snelste tussentijd te hebben gezet.

Het had voor Ducati een perfecte marketingstunt moeten zijn. Nog voor de officiële onthulling van de Streetfighter V4, die eind dit jaar op de EICMA in Milaan zal worden gepresenteerd, met het prototype deelnemen aan de meest roemruchte straatrace die open staat voor alle motoren zolang ze standaard maar zijn uitgerust met een gewoon stuur, de Pikes Peak International Hill Climb die dit jaar voor de 97e keer werd georganiseerd. 

De viervoudig Pikes Peak winnaar had zich op zaterdag op de pole position gekwalificeerd en had in de race in de eerste drie sectoren de snelste tussentijd gezet en had daarmee zijn vijfde overwinning binnen handbereik, tot zijn race vlak voor de finish een tragische wending kreeg. Hieronder het officiële persbericht van PPIHC.

Officieel persbericht
Gedurende de 97 jaar dat deze unieke race op Amerika's berg is georganiseerd hebben we de ultieme vreugde van een overwinning, de teleurstelling bij falen en nu, het onverwachte hartverscheurende verlies van een deelnemer, wiens liefde voor de race hem naar Pikes Peak bracht. We rouwen om de tragische dood van Carlin en hij zal altijd in onze harten blijven als deel van de Pikes Peak International Hill Climb familie. Carlin zal worden herinnerd als een warmhartige mentor met een competitieve geest. Hij was vriendelijk en attent persoon die iedereen raakte die hem ontmoetten. We zullen zijn besmettelijke glimlach en pure liefde voor de sport altijd in herinnering houden. 


De in Santa Barbara woonachtige Carlin Dunne won zijn eerste Pikes Peak International Hill Climb in 2011 op de Ducati Multistrada 1200, het laatste jaar dat het deel naar de top nog niet geasfalteerd was, een eerste overwinning ook voor Ducati. In 2012 won Dunne opnieuw met de Multistrada 1200, een jaar later schreef hij opnieuw geschiedenis door met de Lighting Electric Superbike LS-218 Pikes Peak te winnen - een eerste overwinning voor een elektrisch aangedreven motorfiets. Afgelopen jaar schreef Dunne zijn vierde overwinning bij, ditmaal met de Ducati Multistrada 1260 Pikes Peak. 

De 2019 Pikes Peak International Hill Climb werd gewonnen door de Australiër Rennie Scaysbrook op de Aprilia Tuono V4 1100 in een tijd van 9'44.963, maar die overwinning zal voor Scaysbrook een bittere bijsmaak hebben. In de eerste sector was Dunne 1,3 seconden, in sector twee 2,5 seconden en in sector drie zelfs 4 seconden sneller geweest, waarmee hij op dat moment al 7,804 seconden op Scaysbrook voor lag. 

Michael Dunlop zou dit jaar zijn debuut hebben gemaakt op de BMW S 1000 R in het team van Wunderlich Duitsland, samen met Lucy Glöckner, maar zag op het laatste moment af van deelname. 

  

Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en fans van Carlin Dunne.