Zoeken

Volle tribunes toegestaan bij 2021 Bol d'Or

27 augustus 2021
De 24 uur van Le Mans moesten nog achter gesloten deuren worden verreden, maar bij de komende Bol d'Or op het circuit van Paul Ricard is publiek weer welkom. Er is zelfs geen beperking op het aantal toeschouwers, enkel een gezondheidspaspoort volstaat. En uiteraard een toegangskaartje.

Na de annulering van de 8 uren van Oschersleben en de 8 uren van Suzuka eindelijk eens goed nieuws voor het EWC Endurance World Championship, en dan met name voor de fans van de Bol d'Or. De Franse autoriteiten hebben bevestigd dat er de komende editie geen beperking is op het aantal toeschouwers, zolang ze een geldig gezondheidspaspoort kunnen overleggen.

De 2021 editie belooft spannender dan ooit te worden. Yoshimura SERT Motul Suzuki won in Le Mans, maar worstelde in Estoril. F.C.C. Honda daarentegen had het moeilijk in Le Mans, maar schreef de 8 uren van Estoril op naam. 

BMW Motorrad eindigde beide races ondanks crashes op de derde plaats, terwijl Webike SRC Kawasaki France Trickstar tweemaal op de tweede plaats eindigde en daardoor in het algemeen klassement aan de leiding gaat.

Het team dat misschien wel het meest op een overwinning is gebrand is YART-Yamaha Official EWC Team, dat beide races op de pole position had gekwalificeerd en aan de leiding lag, maar door technische problemen werd geplaagd.

De Bol d'Or staat bekend om z'n grote feest op zaterdag en dat zal deze 2021 editie niet anders zijn. Gepland staat een concert van de rockgroep The Liminanas, met de jonge groep Cheap Teen in het voorprogramma. 

Gedurende het hele weekend zullen fans in staat zijn om de live events en de exposanten in de Bol d'Or Village te bezichtigen, of in de paddock langs de deelnemende teams te struinen. 

 

Sophie Casasnovas, voorzitter van Larivière Organization, de organisator van de Bol d'Or:
“De annulering van de Bol d’Or 2020 kwam, net als veel andere sportevenementen, als een schok voor zowel de deelnemers als al onze toeschouwers. Het is meer dan een jaar geleden sinds het begin van de pandemie en ik ben heel blij dat we de coureurs en fans opnieuw kunnen verwelkomen. 
We hebben het geluk dat we dit in de juiste omstandigheden kunnen doen, zonder limiet op het aantal. Het gezondheidspaspoort en de barrièrebewegingen zullen fans er niet van weerhouden om volop te genieten van de show op het circuit en de live-evenementen die het hele weekend plaatsvinden.
Tot over 3 weken op een full-on motorfiesta!”