Zoeken

Succesvolle operatie Canepa na zware crash Valencia

18 februari 2021
Yamalube YART Yamaha EWC Officiële rijder, Niccolò Canepa, herstelt goed na een succesvolle operatie gisteren. Dokters van het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona moesten drie breuken in Canepa's linkerenkel stabiliseren, opgelopen bij een testcrash in Valencia op dinsdag.

Canepa was in Spanje aan het testen met YART Yamaha-teamgenoten Marvin Fritz en Karel Hanika toen hij zwaar crashte bij het insturen van bocht 10 van Valencia. De airbag in z'n overall ging af en voorkwam letsel aan het bovenlichaam, maar de zware impact op z'n linkerenkel liet de wereldkampioen Endurance achter met drie fracturen in het gewricht.

Na een eerste beoordeling in Valencia werd Canepa vervoerd naar het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona, ​​waar chirurgen de fracturen stabiliseerden met twee platen in een twee uur durende chirurgische ingreep die woensdagavond plaatsvond.

De prognose na de operatie is goed, aangezien Canepa naar verwachting volledig zal herstellen voorafgaand aan de 24 uur van Le Mans op 17/18 april, de openingsronde van het Endurance Wereldkampioenschap 2021.

"We waren in Spanje aan het testen voor het nieuwe seizoen. Op dinsdagochtend was ik misschien een beetje te veel aan het pushen op een baan die nog steeds een beetje vies was, en ik had een enorme highside bij de ingang van bocht 10, waarschijnlijk de grootste die ik ooit heb gehad", zegt Niccolo Canepa. "De airbag in mijn leer werkte perfect, maar ik kreeg een grote klap op mijn linkerenkel en liep drie fracturen op." 

"Na een eerste onderzoek in Valencia reisde ik naar het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona, ​​waar doktoren gisteravond twee platen plaatsten om de fracturen tijdens een operatie te stabiliseren. De breuken waren niet zo gemakkelijk met plaatjes te fixeren, maar de doktoren waren erg blij met het resultaat en hebben er vertrouwen in dat ik volledig zal herstellen."

"Zodra de pijn de komende week weg is, kan ik het revalidatieproces beginnen met wat fysiotherapie. Ik ben ervan overtuigd dat ik in april volledig fit zal zijn voor de eerste race van het seizoen 2021 op Le Mans en ik kan niet wachten om weer op de motor te zitten."