Zoeken

STAUBLI exclusieve leverancier brandstofsnelvulsysteem WK Endurance

21 december 2021
STÄUBLI is aangesteld als exclusieve leverancier van het FIM-gehomologeerde branstofsnelvulsysteem voor het FIM Endurance World Championship en World Cup van 2022 (overgangsjaar) tot 2031.

Na de eerdere aankondigingen op 15 juli 2021 na 12 Hours of Estoril en op 2 september 2021 voor de lancering van de officiële Call of Expressions of interest (aanbesteding), is de FIM verheugd aan te kondigen dat het bedrijf STÄUBLI is aangesteld als de exclusieve leverancier van het FIM gehomologeerde brandstofsnelvulsysteem voor het FIM Endurance World Championship en World Cup van 2022 tot 2031.

2022 wordt een overgangsjaar (geen verplicht gebruik, maar systeem beschikbaar voor verkoop/verhuur aan alle teams die zichzelf willen uitrusten) waardoor de teams zich geleidelijk kunnen voorbereiden op het verplichte gebruik van het FIM-gehomologeerde snelvulsysteem voor brandstof vanaf 2023.

Met een duidelijke focus om de veiligheid tijdens de tankinterventies in de pitlane te vergroten, heeft de FIM samen met de vertegenwoordigers van de fabrikanten die betrokken zijn bij het FIM Endurance World Championship en World Cup en promotor Discovery Sports Events unaniem besloten tot de introductie van een uniform FIM-gehomologeerd brandstofsnelvulsysteem (voor sportieve en technische eerlijkheid, wereldwijde standaardisatie en algehele kostenreductie).

Het in in Horgen bij Zürich - Zwitserland opgerichte STAÜBLI is sinds 1956 betrokken bij snelkoppelingen en sinds 1997 in de autosport. Een van de eerste toepassingen waren de snelkoppelingen voor het remsysteem die vandaag nog steeds worden gebruikt. 

Het STAÜBLI-product SAF45 werd in 2004 in FIM EWC geïntroduceerd als prototype, in 2005 op de markt gebracht en rust vandaag al een aantal teams uit van de permanente EWC-paddock.