Zoeken

gedegen voorbereiding BMW Motorrad World Endurance Team

10 maart 2021
BMW is het menens in het Endurance World Championship. Het BMW Motorrad World Endurance Team, dat dit seizoen met de nieuwe M 1000 RR rijdt, test momenteel op het circuit van Le Mans, waar op 17 en 18 april de 24 Heures Motos plaatsvindt.

 

Het BMW Motorrad World Endurance Team begon vanaf januari aan hun back-to-back testprogramma. "Alles is nieuw", legt teammanager Werner Daemen uit, "dus er zijn veel onderdelen te maken en aan te passen aan dit nieuwe BMW model."

Het BMW-fabrieksteam doet verschillende testsessies om de race te managen, zelfs voor de start van het FIM Endurance World Championship. "We hebben een testprogramma opgesteld met een afstand van 4.500 km", zegt technisch directeur Steven Casaer. "Het is een run die gelijk is aan een 24-uursrace en we zijn er bijna. We hebben ook een aanzienlijk ontwikkelingsprogramma met Dunlop om de juiste banden te kiezen."

De nieuwe M 1000 RR zal daarom een ​​nieuwe ontdekking zijn tegen de concurrentie in april op de 24 Heures Motos. Het BMW Motorrad World Endurance Team lijkt veel vertrouwen te hebben in de wijzigingen die BMW aan het 2021 model heeft doorgevoerd. "We hebben gewonnen qua performance en ik zou bijna zeggen betrouwbaarheid", zegt Casaer. “De back-up- en veiligheidssystemen zijn veranderd. Als een coureur bijvoorbeeld een zandbak in rijdt, herkent de tractiecontrole deze fase. De coureur kan de tractiecontrole uitschakelen om zich een weg uit de zandbak te banen."

De aerodynamische winglets van de nieuwe BMW M 1000 RR maken hem gemakkelijk te herkennen op het circuit. "Het is niet alleen esthetisch", zegt Casaer. "Het is indrukwekkend omdat het echt een aerodynamisch effect heeft en veel invloed heeft op het chassis. We hebben in alle situaties tests uitgevoerd om de instellingen te verfijnen."