Zoeken

F.C.C. Honda wint 24 uur Le Mans

30 augustus 2020
In het WK Superbike wil het nog niet zo vlotten, maar in het WK Endurance heeft Honda haar eerste overwinning te pakken met de compleet nieuwe CBR1000RR-R. F.C.C. TSR Honda France finishte de 24 uur van Le Mans met een voorsprong van 2 ronden op regerend wereldkampioen SRC Kawasaki. Het Suzuki Endurance Racing Team maakte op 3 ronden achterstand het podium compleet.

 

De 43e editie van de 24 Heures Motor, zoals de 24 uur van Le Mans officieel wordt genoemd, was er geen maat op F.C.C. TSR Honda, dat uit de problemen bleef en daardoor in de openingsfase al snel een voorsprong van twee ronden wist op te bouwen op SERT Suzuki, dat lange tijd de tweede plaats in handen had. 

De 24 uurs race, die vanwege de coronapandemie meer dan 4 maanden was uitgesteld en voor het eerst zonder publiek werd verreden, werd gekenmerkt door hevige regenval en dientengevolge een spekglad circuit en veel valpartijen. 

Het eerste team dat daar het slachtoffer van werd was YART Yamaha, dat op de pole position had gekwalificeerd, maar door die schuiver veel tijd in de pits verloor en daardoor kansloos was voor de overwinning. 

Ook het BMW Motorrad World Endurance Team ging onderuit, maar wist gaandeweg de race weer naar de vijfde plaats op te klimmen, om in de slotfase opnieuw onderuit te gaan en daardoor een DNF noteerde. 

BMW was niet het enige team dat in de slotfase door de regen werd verrast, ook SERT Suzuki ging onderuit en gaf daardoor de tweede plaats aan SRC Kawasaki, dat op drie ronden achterstand op F.C.C. Honda werd afgevlagd.