Zoeken

F.C.C. Honda wint 24 uur Le Mans

30 augustus 2020
In het WK Superbike wil het nog niet zo vlotten, maar in het WK Endurance heeft Honda haar eerste overwinning te pakken met de compleet nieuwe CBR1000RR-R. F.C.C. TSR Honda France finishte de 24 uur van Le Mans met een voorsprong van 2 ronden op regerend wereldkampioen SRC Kawasaki. Het Suzuki Endurance Racing Team maakte op 3 ronden achterstand het podium compleet.

 

De 43e editie van de 24 Heures Motor, zoals de 24 uur van Le Mans officieel wordt genoemd, was er geen maat op F.C.C. TSR Honda, dat in de moeilijke weersomstandigheden uit de problemen bleef en daardoor in de openingsfase al snel een voorsprong van twee ronden wist op te bouwen op SERT Suzuki, dat lange tijd de tweede plaats in handen had, maar door een crash de tweede plaats in handen van SRC Kawasaki gaf.

Het eerste team dat slachtoffer werd van het wisselvallige weer was YART Yamaha, dat op een natte baan onderuit ging, daardoor veel tijd in de pits verloor en kansloos voor de overwinning was. Ook het BMW Motorrad World Endurance Team ging onderuit, maar die schade was sneller hersteld waardoor het fabrieksteam onder leiding van Werner Daemen gaandeweg de race weer naar de vijfde plaats wist op te klimmen, om in de slotfase opnieuw onderuit te gaan en daardoor alsnog de eindstreep niet zag. 

BMW was niet het enige team dat in de slotfase door de regen werd verrast, ook SERT Suzuki ging (niet voor het eerst) onderuit en moest daardoor de pits opzoeken, wat de tweede plaats weer in handen van SRC Kawasaki gaf, dat op drie ronden achterstand op F.C.C. Honda als tweede werd afgevlagd.