Zoeken

Directrice circuit Spa-Francorchamps omgebracht, vermoedelijk crime pasionnel

15 augustus 2021
Nathalie Maillet, directrice van het circuit van Spa-Francorchamps, is zondagmorgen dood aangetroffen in haar huis, samen met een andere vrouw en haar man Franz Dubois, beide eveneens overleden. Belgische media schrijven dat het om een crime passionnel zou gaan.

Officieel is de zaak nog in onderzoek, maar volgens Belgische media heeft de 75 jarige Franz Dubois, de man van Maillet en eveneens een bekende naam in de autosportwereld, zaterdag zijn vrouw met haar minnares in bed had betrapt. 

Naar verluid schoot hij ze allebei dood, belde daarna de politie en pleegde zelfmoord nog voor de eerste agenten ter plaatse waren, maar dat kon door de politie nog niet worden bevestigd.

"De enige informatie die ik heb, is dat het gaat om een dubbele moord, gevolgd door zelfmoord in het huis van mevrouw Maillet”, aldus Véronique Léonard, de burgemeester van Gouvy in Luxemburg.

De afgelopen vijf jaar was de 51-jarige Maillet directrice van het circuit van Spa-Francorchamps en heeft ervoor gezorgd dat de 24 Heures Spa Motos vanaf 2022 weer is opgenomen in de EWC Endurance World Championship kalender. Ze was bezig met de voorbereidingen van de viering van het 100-jarig jubileum van het circuit en had net de aftrap gegeven aan de laatste werkfase voor FIM/FIA homologatie van het circuit.

In een eerste reactie laat het circuit weten vandaag een sterke vrouw te verliezen wiens blik altijd op de toekomst was gericht. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie van Nathalie, haar ouders, haar dierbaren en haar medewerkers", zegt Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het racecircuit. 

"Ik weet hoezeer dit nieuws hard aankomt bij alle medewerkers van het circuit en ik wil namens de hele raad van bestuur mijn oprechte deelneming betuigen aan het hele team. We verliezen vandaag een geweldige dame, een echte liefhebber van de autosport en van haar circuit en haar collega’s. Nathalie zal erg gemist worden. Ze was het gezicht van het circuit geworden, zij belichaamde de passie voor Francorchamps die wij allen delen."