Zoeken

8 uren Oschersleben gecancelled

6 april 2020
Als gevolg van de ongekende globale gezondheidscrisis heeft Eurosport Events de kalender van het FIM Endurance World Championship opnieuw aangepast en stappen ondernomen om teams te beschermen.

Met meer dan de helft van Europa in lockdown, een verbod op publieke evenementen en de bewegingsvrijheid van veel mensen beperkt kon het niet anders dan dat na de 24 uur van Le Mans ook de 8 uren van Oschersleben, welke op 6 juni op de kalender stond, niet op die datum kon worden georganiseerd. 

In een overleg hebben de FIM en Eurosport Events, promotor van het EWC, besloten om de 8 uren van Oschersleben te cancellen en niet te verplaatsen naar een andere datum. Daarmee zal het event, dat voor veel Duitse motorsportfans sinds de eerste race in 1999 is uitgegroeid tot een must-see, voor het eerst in meer dan 20 jaar niet worden georganiseerd. 

Het 2019-2020 FIM Endurance World Championship zal daardoor herstarten in Japan op 19 juli met de Suzuka 8 Hours voor de Formula EWC klasse, waarna de EWC en Superstock teams naar Frankrijk zullen afreizen voor de 24 Heures Moto op 29 en 30 augustus. 

De FIM en Eurosport Events hebben besloten om de 2020 Bol d'Or as vijfde en laatste race van het huidige seizoen op te nemen. Sinds het verschuiven van de racekalender is de Bol d'Or de openingsrace van het seizoen geworden en was dat ook in 2019, maar zal dit 2019/2020 seizoen dus tevens de afsluitende race zijn.

Naast het aanpassen van de kalender doen de FIM en Eurosport Events, bewust van het feit dat veel teams door de coronacrisis hard worden getroffen, zoveel mogelijk om teams kostenbesparende oplossingen te bieden en de rijders te ondersteunen. 

Zo zijn de testdagen voor de 24 uur van Le Mans en de Bol d'Or geschrapt, maar zijn de vrije training sessies op de dinsdag en woensdag voorafgaand aan de events verlegd, om teams meer tijd op het circuit te geven. 

Daarnaast helpt Eurosport Events alle Independent Teams door € 1.500 per motor toe te kennen voor alle niet-fabrieksteams die aan de 24 uur van Le Mans en de Bol d'Or deelnemen.