Zoeken

6 uren Spa-Francorchamps geannuleerd

7 april 2020
Na met het circuit van Spa-Francorchamps te hebben overlegd heeft DG Sport besloten dat de 2020 editie van de '6 Heures Moto' niet op zondag 16 augustus, de datum die oorspronkelijk was gepland, zal worden verreden.

 

Het valt niet moeilijk te raden dat de Covid-19 pandemie ten grondslag heeft gelegen aan de beslissing van DG sport de 6 uren van Francorchamps te cancellen. Volgens Florian Jupsin van DG Sport worden tal van grote evenementen verplaatst en probeert het circuit van Spa-Francorchamps in eerste instantie een nieuwe datum te vinden voor wedstrijden van het type 'Wereldkampioenschap' in de tweede helft van het seizoen. 

Zo is eind vorige week de 6 uren FIA-WEC van Spa-Francorchamps, dat onderdeel is van de European Le Mans series, naar het weekend van 15 augustus verplaatst. Dat maakt het voor DG Sport extra moeilijk om een nieuwe datum te prikken.

"Er kan momenteel nog geen vervangdatum vastgelegd worden door DG Sport Events of het Circuit van Spa-Francorchamps, maar we blijven verschillende pistes onderzoeken in afwachting van de evolutie van de gezondheidscrisis," zegt Florian Jupsin. 

"We waren erin geslaagd om een nieuwe boost te geven aan de '6 Heures Moto' vorig jaar, het succes van de Parade op zaterdagavond in de straten van Spa zat daar voor een groot stuk tussen," vervolgt Florian Jupsin. "Geen sprake van dus dat we dit evenement zouden laten vallen, het is uiteindelijk de enige endurance race voor motoren in België. Laat ons de tijd nu wat tijd geven, voor we een beslissing nemen. In de actuele context, met de crisis die er momenteel heerst, is het duidelijk dat niemand alle kaarten in handen heeft. Noch het circuit, noch DG Sport. Wait and see…"