Zoeken

6 Heures Moto Spa-Francorchamps verschoven naar 2021

13 juli 2020
De internationale wegrace auto- en motorsport staat op het punt te worden hervat (of is dat al), maar dat pakt niet voor iedereen even goed uit. Als gevolg van verschoven kalenders moet de 6 Heures Moto noodgedwongen worden verplaatst naar augustus 2021.

De exitstrategie is ingezet begin deze zomer, maar het aantal weekends dat in het tweede deel van het seizoen beschikbaar is op het circuit van Spa-Francorchamps is helaas beperkt. Dat brengt enkele opofferingen met zich mee.

DG Sport, organisator van 6 Heures Moto, had nog een tijdlang gehoopt om een dag in de herfst toegekend te krijgen, maar dat is niet gelukt, waardoor de race naar 2021 is verplaatst. 

"In samenwerking met het management van het circuit hebben we geprobeerd om een oplossing te vinden die voor iedereen goed zou zijn, maar mirakels bestaan niet, zegt Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport. Logischerwijs heeft het Circuit van Spa-Francorchamps besloten om de voorkeur te geven aan grote evenementen die in de lente of de zomer op het programma stonden en die ook verschoven moesten worden. Wij kunnen dus pas afspreken met de endurance fans in 2021."

Een stapje terugzetten om dan nog iets verder te springen heet dat dan. "De verschuiving naar 2021 zal ons toestaan om de 6 Heures Moto, de enige endurance wedstrijd op Belgische bodem, in iets serenere omstandigheden dan dit jaar te kunnen organiseren, vervolgt Florian Jupsin. Tegen dan zou het leven toch alweer zijn normale gangetje moeten gaan. En je kan op ons rekenen om verder te gaan op het elan van de succesrijke 2019 editie, met als topmoment de Parade van de 6 Heures op vrijdagavond in het hart van de stad Spa. Tot dan, nog even geduld. maar dat zal beloond worden! Daar kan je vanop aan met DG Sport.'