Zoeken

24 uurs van Le Mans achter gesloten deuren verreden

4 juni 2020
De 43e editie van de 24 uurs van Le Mans zal eind augustus achter gesloten deuren worden verreden, zo heeft organisator Eurosport Events laten weten. De beslissing is het gevolg van de restricties die in Frankrijk nog van kracht zijn voor publieke events.

Om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van de Franse overheid ten aanzien van publieke events in het kader van de corona pandemie kon raceorganisator Automobile Club de l'Ouest in samenspraak met de FIM en Eurosport Events niet anders dan besluiten de 24 Heurs Motos achter gesloten deuren te verrijden. 

De 24 uurs van Le Mans stond oorspronkelijk dit voorjaar gepland, maar moest vanwege de uitbraak van het coronavirus naar augustus worden verplaatst. Fans die al een toegangskaart voor het event hebben gekocht zullen een voucher ontvangen. 

Tickets die rechtstreeks bij de ACO zijn gekocht worden automatisch in vouchers omgezet, voor tickets die via derden zijn gekocht moet met het desbetreffende netwerk contact worden opgenomen.

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest:
"Een ongekende situatie betekent uitzonderlijke maatregelen. De 43e 24H Motos zal achter gesloten deuren plaatsvinden, maar zal wel doorgaan. Dat is het belangrijkste. Vooral voor onze teams, partners, de FIM EWC en voor motorsport in het algemeen. Het zal vreemd zijn om een ​​race te houden zonder fans langs de baan, maar we zullen ons best doen om alle actie en opwinding bij hen te brengen, waar ze ook zijn."

François Ribeiro, hoofd Eurosport Events:
“Dit was een moeilijke beslissing voor de ACO en we steunen het. Een evenement achter gesloten deuren is volledig in strijd met het delen en het gevoel van gemeenschap dat de inherente waarden zijn van endurance racen, maar het waarborgen van de continuïteit van het wereldkampioenschap is de absolute prioriteit in de huidige gezondheidssituatie om teams te beschermen. 
Als promotor en producent van beeldmateriaal zullen we bij Eurosport Events onze inspanningen verdubbelen om fans naar het hart van de actie te brengen bij 24 Heures Motos met onze tv-programma's en digitale inhoud, met speciale aandacht voor al diegenen die ernaar uitkeken om samen te komen op Le Mans."

Jorge Viegas, FIM-president:
"Ik wil de ACO gewoon bedanken voor het feit dat ze ons in staat hebben gesteld dit legendarische evenement te kunnen beleven, zelfs achter gesloten deuren. We prijzen de ongelooflijke inspanningen van deze geweldige club en ook van onze promotor Eurosport Events waarvan ik zeker ben dat ze zelfs nog spectaculairdere beelden zal produceren."