Zoeken

24 uurs Le Mans zonder publiek

28 januari 2021
We denken niet dat het iemand verbaast, gezien de huidige situatie met COVID-19, maar de 44e editie van de 24 uurs van Le Mans zal achter gesloten deuren worden verreden op 17 en 18 april.

Het zal niet de eerste en zeker ook niet de laatste race zijn die dit jaar zonder publiek zal worden verreden, nu meerdere deskundigen aangeven dat de lockdown situaties in heel Europa wel eens tot deze zomer kunnen aanhouden, of op z'n minst tot halverwege het voorjaar. 

Om er zeker van te zijn dat de al ingekorte kalender niet verder moet worden ingekort en dat die 5 wedstrijden die nog wel op de kalender staan kunnen doorgaan hebben raceorganisator Automobile Club de 'Ouest, de FIM en FIM EWC promotor Eurosport Events in overleg het moeilijke besluit genomen de 24 Heurs Motos zonder publiek te verrijden.

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest
"Helaas zullen we de 24 Hours Motos voor het tweede jaar op rij achter gesloten deuren moeten organiseren. Ten eerste gaan mijn gedachten uit naar de fans van de race die opnieuw de circuitervaring zullen missen. Ondanks de afwezigheid van toeschouwers, gaat de race door in het belang van de deelnemers en hun sponsors. We hopen oprecht dat we deze geweldige sportmomenten binnenkort weer samen kunnen delen."

Jorge Viegas, voorzitter van de FIM (International Motorcycling Federation)
"Ondanks een tweede jaar zonder toeschouwers, ben ik er zeker van dat de editie van de 24 Hours Motos 2021 adembenemend zal worden. Ik wil de ACO, de FFM en Eurosport Events bedanken voor hun inspanningen om wederom een ​​fantastische show op tv en Digitale platforms voor de vele kijkers."

Sébastien Poirier, voorzitter van de FFM (Franse motorfederatie)
"Het is duidelijk hartverscheurend om de 24 Hours Motos opnieuw achter gesloten deuren te moeten houden en de vele fans een evenement te onthouden dat een mekka is voor de motorrijders. Om organisatorische redenen moest de beslissing nu door de ACO worden genomen en dat is er een die we delen. Ik wil hulde brengen aan het werk dat is gedaan door de ACO, de promotor Eurosport Events en de FIM om ervoor te zorgen dat de race niet helemaal van de kalender is verdwenen. Zoals veel fans zullen we onze passie voor de race volgen en delen op de verschillende tv- en digitale mediakanalen."

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events
“Het was pijnlijk om samen met de ACO de beslissing over de gesloten deuren te nemen, maar we hebben het snel genomen voor het welzijn van het kampioenschap en de teams. De ACO was het eerste circuit dat in 2020 een race achter gesloten deuren organiseerde en samen met de ACO besloten we dat het beter was om de datum van april voor de 24 Hours Motos aan te houden om de rest van de kalender niet te verstoren. ook achter gesloten deuren worden gehouden als de Covid-19-situatie daarom vraagt."