Zoeken

2021 editie 6 Heures Moto Spa belooft mooi spektakel

22 juli 2021
De 2020 editie moest vanwege COVID-19 worden geschrapt, maar de 2021 editie van de 6 Heures Moto op het circuit van Spa-Francorchamps belooft weer een spektakel te worden. Tot nu toe hebben al 40 teams ingeschreven, waaronder enkele 'pro' teams die de 6 uren van Spa als een mooie training voor de aanstaande Bol d'Or zien.

Wat van oorsprong begon als een leuke 'racing for fun' Endurance race op het circuit van Spa-Francorchamps is in de loop der jaren uitgegroeid tot een serieus event, waar ook dit jaar naast de vele amateur teams enkele pro-teams hun opwachting zullen maken.
 
Zo zijn er Markus Reiterberger en Kenny Foray voor het Dunlop Test Team, Nigel Walraven, Erwin Druijff en Alexander Klaassen voor Druijff Racing Kawasaki en ook Florian Alt, Florian Marino en Nicolas Terol die voor rekening van VRD Igol Expériences rijden.

Verdere namen zijn Niels Hattas, Dennis Vermoesen en Ben Stuyck met het Trax Racing Team, Davy Maes, Sébastien Le Grelle en David Drieghe die de kleuren van Mototech verdedigen en Gian Mertens, Nicky De Witen Come Geenen voor Bike Parts - Interbike Racing Team. En er worden nog meer ronkende namen verwacht.

In de rangen van de 'zeer sterke amateurs' zien we Van Gysel-Poire-François van Phenix Racing, Van DenBossche-Dieleman-De Block met Alteco TD-Parket, Adman-Cheret-Bove bij WBB Racing Team en Lequeux- Larminier- Boelens bij Team 111. Een voorlopige lijst natuurlijk, waar organisator DG Sport met plezier nog op zal terugkomen in de komende weken.
 
Het goede nieuws is dat publiek toegelaten zal zijn, hoewel nog niet bekend is in welke hoedanigheid. Zodra de lokale autoriteiten dit hebben vastgelegd zal dit door DG Sport worden gecommuniceerd.
 
De 6 Heures Moto 2021 vindt plaats op 14 augustus, gereden wordt zoals in het verleden in vijf verschillende categorieën : Trophy (slechts 1 moto per team), 1000 Pro en Amateur, 600 Pro e, Amateur (2 of 3 moto's per team).