Zoeken

2021 24 uur Le Mans gecanceld vanwege COVID-19

3 april 2021
De 44e editie van de 24 Heures Motos, de 24 uur van Le Mans, die voor 17 en 18 april stond gepland, is gecanceld. Promotor Eurosport Events bekijkt in overleg met de motorbonden en de organisatie of voor de roemruchte race een nieuwe datum later dit jaar kan worden geprikt.

De openingsrace van het 2021 FIM Endurance World Championship zal over twee weken niet zoals gepland op het Bugatti circuit van Le Mans plaatsvinden, nu ook in Frankrijk alle zeilen moeten worden bijgezet om de derde golf van de coronapandemie te beteugelen. 

Na overleg met de medische staf en in overeenstemming met de politie, organisator van de 24 Heures Motos Automobile Club de 'Ouest, de Franse en internationale motorbonden FFM en FIM, en EWC promotor Eurosport Events is dit besluit genomen.

Als gevolg van de gezondheidscrisis staat de medische zorg in Frankrijk onder zware druk en zijn de ziekenhuizen in Le Mans en omgeving niet bij machte om adequate zorg te kunnen verlenen die nodig is om de veiligheid van rijders en teams gedurende het event te garanderen. 

De organisator, sportfederaties en promotor bekijken nu of een nieuwe datum ergens gedurende het 2021 seizoen kan worden vastgelegd, binnen de komende tien dagen zal hier uitsluitsel over komen.

Pierre Fillon, voorzitter, Automobile Club de L’Ouest:
“De beslissing om de 24 Hours Motos af te gelasten was buitengewoon moeilijk. Helaas betekent de aanhoudende pandemie dat we onze gebruikelijke organisatorische normen niet kunnen handhaven. Mijn gedachten zijn bij medische hulpverleners, die het het afgelopen jaar erg moeilijk hebben gehad. We doen nu ons uiterste best om een nieuwe datum vast te stellen voor de 44e 24 Hours Motos."

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events:
“Rijdersveiligheid is een niet onderhandelbare factor en de druk op ziekenhuizen, zowel momenteel als in de komende weken, maakt het houden van de 24H Motos onmogelijk. Vanaf vandaag werken we samen met de ACO om een nieuwe datum te vinden om de organisatie van het FIM Endurance World Championship op Le Mans te verzekeren. Al onze inspanningen zijn gericht op dit doel."