Zoeken

2020 editie 8 uren van Suzuka gecanceld

12 augustus 2020
De 8 uren van Suzuka is voor dit jaar geschrapt. De restricties om Japan binnen te komen zijn verlegd, waardoor internationale teams niet in staat zijn om naar Japan af te reizen. In overleg met de FIM en Eurosport Events, promotor van het WK Endurance, heeft Suzuka 8 Hours organisator Mobilityland besloten de 2020 editie te cancellen.

 

Toen de hele wereld in lockdown ging vanwege de corona pandemie werd al het besluit genomen om de 43e editie van de 8 uren van Suzuka naar 1 november te verplaatsen, in de hoop dat tegen die tijd het virus wel zou zijn ingedamd, maar de COVID-19 pandemie blijft een serieus probleem in Japan. 

De Japanse regering heeft daarom besloten om de grens op slot te houden, zelfs voor zakenreizigers. Internationale rijders en teams zijn altijd een integraal deel van de actie in de 8 uren van Suzuka geweest, wat tegenwoordig de Grand Finale is geworden van het FIM Endurance World Championship. 

In afwezigheid van die internationale teams zou de Grand Finale niet meer zijn dan een lokale race, wat organisator Mobilityland heeft doen besluiten om de 2020 editie te cancellen. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de 8 uren van Suzuki, dat sinds 1978 wordt georganiseerd, dat het event wordt gecanceld. 

Kaoru Tanaka, President Representative Director Mobilityland:
"We waren samen met alle fans en aandeelhouders die hierbij betrokken zijn bezig met de voorbereidingen op de "Coca Cola" Suzuka 8 Hours endurance race op 1 november, maar tot onze spijt zien we met het oog op de ontwikkelingen van het coronavirus en het feit dat er geen uitzicht is op versoepeling van de immigratiebeperkingen geen andere mogelijkheid dan deze editie te cancellen.
We bieden onze oprechte excuses aan aan alle fans die er naar uitkeken om naar de 8 uren van Suzuka te gaan, die al van juli naar november was verplaatst. Het spijt ons ook voor de aandeelhouders die betrokken zijn bij dit event en we vragen voor een ieders begrip en samenwerking voor de toekomst. 
Laat ons ter afsluiting zeggen dat we vastbesloten zijn voorbereidingen te treffen zodat de 2021 Suzuka 8 Hours voor de fans mooier wordt dan ooit daarvoor."