Zoeken

Yamaha roept 7 modellen terug om defecte remlichtschakelaar

11 januari 2021
Yamaha heeft een terugroepactie uitgerold voor flink wat modellen die tussen 2013 en 2021 zijn geproduceerd, waaronder de Tracer GT, Niken GT en Super Ténéré. De remschakelaar van de voorrem kan als gevolg van roestvorming haperen, waardoor het remlicht continue kan gaan branden.

Na de problemen met de versnellingsbak van de FJR1300 en de reflector op maar liefst 9 verschillende modellen heeft Yamaha opnieuw een terugroepactie uit moeten rollen, ditmaal voor acht verschillende modellen. 

Ditmaal gaat het om de remlichtschakelaar van de voorrem die bij de FJR1300, Tracer (GT), Niken (GT), Super Ténéré, TMAX 530, MT-10 en de in de V.S. leverbare Star Eluder (XV19B) en Star Venture (XV19), geproduceerd tussen 2013 en 2021, is toegepast. 

Volgens de recall kan de remlichtschakelaar defect raken, door toegenomen interne weerstand veroorzaakt door siliciumoxyde. Als dat gebeurt kan het remlicht continue blijven branden en kan de cruise controle, als het al kan worden geactiveerd, plots uitvallen. 

Bij de Yamaha dealer zal de remlichtschakelaar worden vervangen door een nieuw exemplaar dat correct is geproduceerd. De nieuwe schakelaar is te herkennen aan een 1mm circulair merkpunt aan de achterkant.