Zoeken

KTM roept 1290 Super Duke R terug om beschadiging kabelboom

26 februari 2021
KTM heeft een terugroepactie uitgerold voor de 2020 1290 Super Duke R. De kabelboom in het kontje is mogelijk beschadigd, wat in een worstcasescenario tot kortsluiting kan leiden.


Dus dat roken kan dus ook een andere oorzaak hebben, 't is maar dat je 't weet

In het productieproces van het deel van de kabelboom dat zich in het onderste deel van het kontje bevindt kunnen onvolkomenheden zijn ontstaan, waardoor de kabelboom op drie plaatsen moet worden gecheckt op beschadigingen. Om dat te kunnen doen moet het kontje worden gedemonteerd. 

Klanten aan wie de getroffen Super Dukes al zijn uitgeleverd zullen persoonlijk via een brief over de terugroepactie worden geïnformeerd en verzocht om direct met de KTM dealer contact op te nemen. Daarnaast kan op de Service pagina van KTM via het framenummer online worden gecheckt of de terugroepactie van toepassing is. 

Het checken van de kabelboom is volgens KTM een klusje van ongeveer 75 minuten als de bedrading in orde is, ongeveer 95 minuten als er schade is aan de kabels en ongeveer 240 minuten als de kabelboom dusdanig is beschadigd dat deze moet worden vervangen. Uiteraard valt deze klus onder garantie en zijn er voor klanten geen kosten aan verbonden.