Zoeken

Husqvarna roept Vitpilen en Svartpilen 701 terug om brandstoflekkage

3 juli 2020
Husqvarna Motorcycles kondigt de terugroepactie aan van de Vitpilen 701, 2019, 2020 Svartpilen 701 en 2019 Svartpilen 701 Style-machines voor 2018, 2019 en 2020 vanwege mogelijke brandstoflekkage.

Begin dit jaar schreven we al over problemen die Husqvarna had ontdekt omtrent benzinelekkage rond de brandstofpomp, maar een oplossing voor het probleem was er toen nog niet. Nu wel. 

Husqvarna heeft een verbeterde brandstoftank ontwikkeld met een grotere wanddikte, waarmee de afwijking in het afdichtingsoppervlak van de benzinepomp is gecorrigeerd. Het was gebleken dat bij hoge temperaturen het afdichtingsoppervlak kon vervormen, waardoor er langs de flensplaat brandstof kon gaan lekken.

Klanten die een van de betrokken motorfietsen bezitten, worden op de hoogte gebracht door middel van een persoonlijke brief en gevraagd om onmiddellijk contact op te nemen met een geautoriseerde Husqvarna Motorcycles-dealer om een ​​afspraak te maken voor inspectie en vervanging. 

Alle werkzaamheden door geautoriseerde Husqvarna Motorcycles-dealers zullen kosteloos worden uitgevoerd aan eigenaren van de Vitpilen 701, Svartpilen 701 en Svartpilen 701 Style.

Bovendien kunnen alle Husqvarna-eigenaren online checken in de ‘Service’ pagina van de Husqvarna Motorcycles’ website om te bepalen of hun motorfiets wordt beïnvloed door deze terugroepactie.

Meer informatie over alle geautoriseerde dealers is te vinden op de ‘Dealer Section’ van de Husqvarna Motorcycles’ website.