Zoeken

Harley roept 2019-2020 Trike terug om spontaan activeren achterrem

16 december 2019
Alle 2019 en 2020 Trike modellen van Harley-Davidson mogen even terug naar de dealer. De Amerikaanse fabrikant uit Milwaukee heeft namelijk een terugroepactie uitgerold omdat als gevolg van een verkeerd signaal een van de achterremmen kan worden geactiveerd.

Alle 2019 Trike modellen (FLHTCUTG, FLRT, FLHTCUTGSE) die zijn geproduceerd tussen 12 maart 2018 en 20 juni 2019, evenals de 2020 modellen die tussen 3 maart 2019 en 5 november 2019 zijn geproduceerd zijn door Harley-Davidson teruggeroepen omdat mogelijk een van de achterremmen kan worden geactiveerd. Volgens Harley heeft ongeveer 1% van de in totaal 12.624 Trikes het probleem. 

Het probleem zit 'm in de software van de tractiecontrole, die verkeerd kan reageren op een foutief signaal van de wielsnelheid van door een van de achterremmen te activeren, waardoor de Trike ineens van richting verandert. Mocht de indicator een verkeerd signaal afgeven, dan is dat wel te herkennen doordat het lampje van de tractiecontrole blijft branden.

Bij de Harley dealer zal bij de desbetreffende Trikes nieuwe software worden geïnstalleerd, waarmee het probleem is opgelost. De nieuwe EHCU software download maakt of verwijdert de software routine die onbedoeld de achterrem activeerde.

Eigenaren die in de tussentijd toch met hun Trike willen blijven rijden wordt door Harley geadviseerd om voor het wegrijden de tractiecontrole uit te schakelen. Dit moet wel elke keer worden gedaan als de motor van contact is geweest, omdat de tractiecontrole automatisch wordt gereset.