Zoeken

Yamaha zet wegrace aanbieding voort

12 februari 2019
Sinds de lancering van het bLU cRU programma is Yamaha er alles aan gelegen om iedereen op een Yamaha te krijgen. Zo heeft de Nederlandse importeur haar wegrace aanbieding voor de YZF-R6 en YZF-R1 voor 2019 voortgezet.

Met het continueren van de wegrace aanbieding van 2018 geeft Yamaha Motor Europe, branche Nederland (zoals de Nederlandse importeur zich sinds enkele jaren noemt) circuitrijders en racers ook dit seizoen de gelegenheid om onder speciale condities een nieuwe YZF-R1 of een nieuwe YZF-R6 aan te schaffen. 

Hiermee wil Yamaha Motor Europe, branche Nederland iedere circuitrijder onder gelijke voorwaarden ondersteunen. Aardige bijkomstigheid is dat indien de motoren alleen voor circuitgebruik ingezet zullen worden, er geen kenteken bijgeleverd wordt en er dus ook geen BPM betaald hoeft te worden. Deze wegrace aanbieding geldt niet voor de Yamaha YZF-R1 modeljaar 2019 en de Yamaha YZF-R6 modeljaar 2019.

Yamaha Motor Europe, branche Nederland claimt dat Yamaha als enige motormerk een complete collectie raceonderdelen beschikbaar heeft voor iedereen die met zijn of haar Yamaha op het circuit gaat rijden, maar vergeet voor het gemak dat alle merken die in het WK Superbike actief zijn dat verplicht zijn om te doen. 

De officiële GYTR parts (nieuwe benaming voor YEC Racing parts) zijn via elke Yamaha-motordealer te bestellen. Deze raceonderdelen variëren van hightech motoronderdelen, zoals speciale race-nokkenassen tot chassis protectorsets en alle andere zaken die je - voor de straat gehomologeerde - Yamaha transformeren tot een complete racemotor. 

Met de Yamaha Motor wegrace aanbieding biedt Yamaha Motor Europe, branche Nederland, Nederlandse racers een kans hogerop te komen, door op een financieel aantrekkelijke manier het beste materiaal beschikbaar te stellen. En niet alleen voor coureurs, ook voor rijders die regelmatig een circuit bezoeken: een jaar lang circuit rijden, waarna de motor alsnog op kenteken kan worden gezet om de weg op te gaan.De Yamaha Motor wegrace aanbieding voor de R1 en R6 is als volgt:

YZF-R1: € 17.148,76 (prijs excl. BTW, excl. BPM).  
Het YZF-R1 Superbike wegrace pakket bestaat uit: Akrapovič Racing uitlaatsysteem met titanium einddemper en RVS uitlaatbochten, ongespoten polyester kuipdelen (kuipwerk plus zitje incl. foam), GYTR ECU set, GYTR kabelboom, GYTR interface kabel (diagnose) en een extra set wielen compleet met remschijven (vóór).

YZF-R6: € 12.396,70 (prijs excl. BTW, excl. BPM).
Het YZF-R6 Supersport wegrace pakket bestaat uit: Akrapovič Racing uitlaatsysteem met titanium einddemper en RVS uitlaatbochten, ongespoten polyester kuipdelen (kuipwerk plus zitje incl. foam) en een extra set wielen compleet met remschijven (vóór).

Voor eenieder die gebruik maakt van deze Yamaha Motor wegrace aanbieding van Yamaha Motor Europe, branche Nederland is het belangrijk te weten dat:
- Deze wegrace aanbieding geldt niet voor de Yamaha YZF-R1 modeljaar 2019 en de Yamaha YZF-R6 modeljaar 2019.
- Na aankoop het één jaar lang niet is toegestaan om voor de circuitmotor een kenteken aan te vragen;
- Na aankoop het één jaar lang niet is toegestaan om de circuitmotor te exporteren;
- Men geen recht heeft op de officiële fabrieksgarantie;
- Men bij grote belangstelling rekening dient te houden met een mogelijke levertijd;
- De actie geldt zolang de voorraad strekt.

De Yamaha Motor wegrace aanbieding klinkt heel aanlokkelijk, maar iets zegt ons dat dit toch grotendeels een sigaar uit eigen doos is. Een YZF-R6 kost ex btw en BPM plusminus € 11.200, € 1.200 minder dan de wegrace aanbieding voor de R6. Voor dat geld krijg je er weliswaar een Akra race uitlaat, een ingespoten racekuip en een setje extra wielen bij, maar komt wél de garantie te vervallen. Bovendien gaat het om een pre-2019 model, dat met een beetje lullen bij de dealer (mocht 'ie 'm hebben) met een flinke korting de deur uitgaat.