Zoeken

Yamaha T7 gespot

11 juli 2017
Het afgelopen jaar toonde Yamaha op de EICMA in Milaan het T7, een allroad op basis van het MT-07 motorblok. Tijdens testwerkzaamheden is de T7, die de vervanger zal zijn van de XT660Z, nu in het wild gespot.

De XT660 is sinds z’n lancering altijd een van Yamaha’s topmodellen geweest, maar met de komst van Euro4 was het einde oefening voor de eencilinder. Op de EICMA in Milaan lichtte Yamaha alvast een tipje van de sluier op voor wat betreft de opvolger van de XT, het T7 concept.

Het nu in het wild gespotte prototype ziet er vanaf beeld al redelijk productieklaar uit, wat doet vermoeden dat de T7 er wel eens eerder zou kunnen komen dan we hadden gedacht. Het enige verschil wat tussen de gespotte versie en het concept model is te ontdekken is dat nu een normaal tweepersoonszadel is gemonteerd.

De T7 zal worden aangedreven door dezelfde crossplane tweecilinder als de MT-07, Tracer 700 en XSR700. De 689cc twin is goed voor een topvermogen van 74 pk, waarmee de T7 dus een klap meer vermogen gaat krijgen dan de oude XT. Ten opzicht van de andere drie modellen heeft Yamaha het frame ietwat aangepast, met nu buizen om het blok te beschermen.

Naar verwachting zal de T7 op de komende EICMA in Milaan worden gepresenteerd.