Zoeken

Yamaha lanceert MT-10SP

4 oktober 2016
Voor 2017 heeft Yamaha de lat in het Hyper Naked segment een tikkie hoger gelegd met de nieuwe MT-10SP, die is volhangen met de geavanceerde supersporttechnologie van de YZF-R1M.

Vlak na de komst van de niet alleen bij ons zeer gewaardeerde MT-10 kondigt Yamaha nu de nieuwe MT-10 SP aan, Yamaha’s meest geavanceerde model in de 2017 Hyper Naked serie. De nieuwe MT-10 SP is voorzien van de Öhlins 'Electronic Racing Suspension' en is hiermee volgens de Japanners de eerste machine in dit segment met de geavanceerde technologie van de YZF-R1M.

De elektronische vering van de MT-10 SP wordt geregeld door een Suspension Control Unit. Deze unit analyseert de gegevens van een aantal sensoren die de rijomstandigheden bewaken. De SCU berekent de optimale ingaande en uitgaande dempingsinstellingen naargelang de geldende omstandigheden en het systeem stelt de demping onmiddellijk bij om de optimale set-up van de ophanging te verkrijgen.

Yamaha’s nieuwe vlaggenschip in het Hyper Naked segment is voorzien van een hightech Thin Film Transistor (TFT) instrumentarium, dat de rijder een breed scala aan informatie biedt. Dit uit de YZF-R1M afkomstige multifunctionele LCD instrumentpaneel is voorzien van een superieur full colour HD display, waarbij de rijder de keuze heeft uit een donkere of lichte achtergrond, voor bij daglicht of in het donker.

Om de exclusiviteit te benadrukken is de MT-10 SP afgewerkt in een Silver Blu Carbon kleurstelling die is geïnspireerd op de gelimiteerde YZF-R1M Supersport. De MT-10 SP is voorzien van blauwe velgen, een zwart voorspatscherm, goudkleurige voorvorkbuizen en zilverkleurig kuipwerk. Daarmee is dit ongetwijfeld de ultieme Yamaha Hyper Naked.



Prijs en levertijd is nog niet bekend.