Zoeken

Twee nieuwe kleuren voor Superveloce 800

13 mei 2020
MV Agusta kondigt twee nieuwe kleurenschema's aan voor zijn übervette neo-retro superbike, de Superveloce 800. Het succes van de fiets markeert volgens de Italianen de herstart van de productie na de lockdown periode als gevolg van de coronacrisis.

De lockdown rechtvaardigde ook herevaluatie in termen van esthetische keuzes, door klanten de keuze te geven uit een verscheidenheid aan opvallende, stijlvolle kleurstellingen. Om de meest aantrekkelijke combinaties te selecteren luisterden de ontwerpers van MV Agusta naar de grootste criticus: de fans van MV Agusta.

Adrian Morton, Design Director bij MV Agusta's Research Center CRC, bevestigt deze klantgerichte aanpak: “Na de presentatie van de Superveloce 800 in Milaan hebben we feedback van zowel het publiek als de importeurs overgenomen en besloten om twee kleurenschema's te creëren, beide met een frame met gouden afwerking, dat het neo-retro-thema accentueert, de gewelfde styling benadrukt en de modellen afstemt op onze merkwaarden. ”

De eerste kleurvariant impliceert MV Agusta klassieke bedrijfskleuren, Ago Red en Ago Silver, met betrekking tot de eerste racemotoren ontwikkeld door MV Agusta die jarenlang de Gran Prix-racescène domineerden. De gouden wielen en framedetails zijn geïnspireerd op de volbloed Italiaanse racemachines uit het verleden om een ​​rijk onderscheidend, persoonlijk gevoel te creëren dat veel verder gaat dan de gemiddelde productie van motorfietsen.

De tweede kleurvariant is Metallic Carbon Black en Dark Metallic Matt Grey met gecoördineerde gouden details op zowel de wielen als het frame. Deze combinatie van kleuren zorgt voor een verfijnd sober gevoel, synoniem met de Formule1-races van de jaren 70 en biedt een rijk maar ingetogen alternatief voor de Corporate MV Agusta-kleuren.