Zoeken

Triumph Daytona Moto2 765: vetste Daytona ooit

25 juli 2019
Triumph heeft een speciale race-geörienteerde Daytona supersport bevestigd, geïnspireerd door het Moto2 wereldkampioenschap. De in licentie van Dorna geproduceerde Daytona Moto2 765 zal op 23 augustus officieel tijdens de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone worden onthuld.

Sinds dat Triumph het stokje van Honda heeft overgenomen als motorleverancier voor de Moto2 gonst al het gerucht dat in Hinckley aan een versie voor op de straat wordt gewerkt. Niet in de laatste plaats omdat in de testfase van het Moto2 project de 765 Triple, die op straat z'n debuut maakte in de Street Triple 765, volop met een door Triumph zelf ontwikkelde racer is getest. Dat en het feit dat door de Britten de naam al werd vastgelegd.  

Bovendien heeft Triumph in het verleden met de oude 675 Triple exact hetzelfde gegaan, het blok werd gebruikt voor zowel de Street Triple 675 als de Daytona 675. Beetje anders getuned en met een rijwielgedeelte dat meer op Supersport was afgesteld, maar buiten dat waren de overeenkomsten legio. 

Details zijn (uiteraard) nog niet vrijgegeven. Volgens Triumph belooft de Daytona Moto2 765 over de hoogste-ooit specificaties te beschikken. Triumph noemt m' zelf "een Racer voor de straat" en het dichtst dat je bij een echte Moto2 fabrieksmachine zult kunnen komen. Om dat nog extra te onderstrepen zal de fiets van een limited-edition spuitwerk worden voorzien.

Wie had gehoopt op de revival van de Daytona, die als gevolg van Euro 4 het veld heeft moeten ruimen, moeten we toch een klein beetje teleurstellen. De Daytona Moto2 765 wordt namelijk in een beperkte oplage uitgebracht: 765 stuks voor Europa en nog eens 765 stuks voor de Verenigde Staten. 

Naar verwachting zal de Daytona Moto2 765 in 2020 op de markt worden gezet.