Zoeken

Triumph Bonneville T120 Ace: eerbetoon aan Ace Cafe

8 november 2018
In navolging van de Thruxton Ace van 2015 heeft Triumph nu van de Bonneville T120 een Ace uitvoering gemaakt. De nieuwe 2019 Bonneville T120 Ace is gebaseerd op de T120 Black, maar dan voorzien van unieke 'Ace' details.

De in een beperkte oplage van slechts 1400 stuks te produceren Bonneville T120 Ace is volgens Triumph gebouwd om de allereerste generatie cafe racers en het legendarische Ace Café van Londen te eren - de bakermat van klassiek Brits motorrijden, waarbij is dekozen voor een special donker urban 'traffic light racer' thema. 

De Bonneville T120 Ace is gebouwd volgens het 'Head Down, Hold On' principe die de motorcultuur van die tijd weerspiegelt en die het Ace Cafe als de spirituele thuisbasis van de moderne klassieke Britse motorfietsen eert. 

Net als bij de Bonneville T120 Diamond draait het bij deze T120 Ace allemaal om de details. Een andere Matt Storm Grey lakkleur met contrasterend Ace Cafe kleurenschema, speciale Ace Cafe en Bonneville T120 decalls, een 'head down - hold on' grafisch tankdesign, zwarte '4 bar' Triumph tankbadge, zwarte afdekkapjes rond het motorblok, een zwart zadel, minimalistisch achterspatbord (tenzij je in Canada of India woont) en Bullet LED-knipperlichten.

De Triumph Bonneville T120 Ace wordt zoals gezegd in een beperkte oplage van slechts 1400 stuks geproduceerd. Elke motorfiets wordt geleverd met een genummerd certificaat, ondertekend door zowel Nick Bloor en Ace Cafe manager Mark Wilsmore.

Prijs en levertijd is nog niet bekend.