Zoeken

Ontwerptekeningen Harley elektrische scooter gedeponeerd

17 januari 2020
Eind 2018 kwam Harley met twee elektrische concepten op de proppen: een e-mountainbike en scooter die ons nog 't meest aan de Honda Zoomer doet denken. Dat dit geen flauwe grap is geweest tonen deze designtekeningen, die Harley bij het European Union Intellectual Property Office heeft gedeponeerd.

In de Harley commune zullen ze ongetwijfeld hebben gedacht (of in ieder geval gehoopt) dat  het een flauwe grap zou zijn en iets zegt ons dat 'ie niet met open armen zal worden ontvangen. En geef ze daarin eens ongelijk, een Harley scooter op zich is al vloeken in de kerk, laat als 'ie ook nog eens elektrische aandrijving heeft.  

De op 23 oktober 2019 bij het EUIPO gedeponeerde ontwerpschetsen, die pas afgelopen week zijn geregistreerd en gepubliceerd, laten echter zien dat het Harley menens is om van de geijkte paden af te wijken. De schetsen hebben veel overeenkomsten met die eerste foto die Harley had onthuld en geven een beter beeld van wat we van Harley's eerste elektrische scooter mogen verwachten.  

De elektrische scooter is onderdeel van Harley's plan om flink te groeien, wereldwijd 1 miljoen nieuwe klanten erbij, door uit te breiden naar nieuwe segmenten. De elektrische scooter is dan ook niet ontworpen voor de die-hard commune, Harley richt zich op de klant die nieuwsgierig is naar het merk, maar zichzelf niet als potentiële Harley rijder ziet.