Zoeken

Kawasaki lanceert ZZR1400 Black Edition

26 november 2017
Na in Milaan het grote nieuws te hebben gepresenteerd had Benelux importeur nog enkele special editions voor de Kawasaki News Show in Soesterberg bewaard. We trappen af met de ZZR1400, die volgend jaar als "Black Edition" leverbaar word.

Je zou denken dat met de komst van de Ninja H2 SX het einde oefening zou zijn voor de ZZR1400, maar daar hebben ze bij de Benelux importeur heel anders over gedacht. "Er zijn landen die de ZZR uit het gamma hebben gehaald, maar het is nog steeds een unieke fiets met een vaste schare fans en dus blijft hij bij ons in de Benelux gewoon leverbaar," weet Kawasaki Benelux Marketing & PR Officer Tjeerd Meppelink in het theater van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg te vertellen. 

De komst van de H2 SX heeft er volgens Meppelink wel voor gezorgd dat de ZZR1400 nu is geherpositioneerd en daarmee een heel stuk toegankelijker is geworden. De 2018 ZZR1400 "Black Edition", uitgevoerd in het kleurschema Metallic Carbon Gray / Emerald Blazed Green, is namelijk rijklaar al verkrijgbaar vanaf € 16.499,00. En dat is een flink stuk goedkoper dan wat dit jaar voor de ZZR1400 op tafel moest worden gelegd. 

Voor dat geld krijg je echt een kanon op twee wielen, de trip naar het historische Brooklands enkele jaren geleden staat voor altijd vet in ons geheugen gegrift - en dan met name de verpletterende acceleratie. En tegenwoordig compleet met elektronische gadgets als tractie controle, meerdere rijmodi en ABS.

Mocht de "Black Edition" niet bijzonder genoeg voor je zijn, er is ook nog een Performance Pakket waarvan de ZZR1400 kan worden voorzien. Het pakket bestaat uit dubbele titanium Akrapovic uitlaten, een smoke windscherm, afdekkap voor de duozit en tankpad. Voor het pakket ter waarde van € 2.849 hoeft in 2018 slechts € 1.999 worden afgetikt.