Zoeken

Kawasaki breidt Z H2 uit met Z H2 SE

23 november 2020
Een jaar na de lancering van de Z H2 heeft Kawasaki de ultieme versie van deze Supercharged Hypernaked gelanceerd: de Z H2 SE. Deze Special Edition heeft volgens Team Green de wegprestaties van de spectaculaire nakend op een nieuw niveau gezet dankzij elektronische vering en state-of-the-art remmelarij.

Elektronische vering heeft zeker op straat wel meerwaarde en betere remmen is ook nooit verkeerd, maar waar we nog het blijst van zijn is de nieuwe kleurstelling met aansprekende graphics die Kawasaki heeft bedacht, waardoor het Sugomi design veel beter tot z'n recht komt. Als je 't ons vraagt hadden ze dit meteen zo moeten doen. 

Want zo fan-tas-tisch als de Z H2 ook reed, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan op de Las Vegas International Speedway evenals de National Parcs net buiten Las Vegas, maar ook in ons eigen kikkerland waar we 'm onder andere naast het voorheen vlaggenschip van de Z familie, de Z1000 R, hadden gezet, zo controversieel was z'n uiterlijk. En dan drukken we ons nog netjes uit. 

Naast dat het design van de Supercharged Z nu dus veel meer tot de verbeelding spreekt heeft Kawasaki een Z H2 SE toegevoegd, die is voorzien van Showa's elektronisch geregelde semi-actieve 'Skyhook' vering. Inderdaad, dezelfde Skyhook vering als de Versys 1000 SE, maar dan qua afstelling aangepast op de eisen en het vermogen van de Z H2. 

Naast de semi-actieve vering, waarvan de set-up is gekoppeld aan de rijmodus - en daarnaast nog instelbaar is - heeft Kawasaki de Z H2 SE voorzien van Brembo Stylema remmen, het neusje van de zalm op remmengebied. 

Buiten de vering en remmen is de Z H2 SE gelijk aan de standaard Z H2, goed voor 200 pk bij 11.000 toeren en 137 Nm bij 8.500 toeren per minuut, IMU elektronica met 4 rijmodi, instelbare hellingshoek afhankelijke tractiecontrole, launch control, KIBS (Kawasaki Intelligent Brake System), Engine Brake Control, Cruise Control en een up/down quickshifter. In te stellen via Bluetooth en de Kawasaki Rideology App. 



De Z H2 SE staat medio februari bij de Kawasaki dealers in de showroom voor € 23.249 in de kleur Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black. De ZH2 is voor 2021 beschikbaar voor € 20.649 in de kleuren: Metallic Spark Black / Metallic Graphite Gray / Mirror Coated Spark Black en Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black.