Zoeken

Indian kondigt 2 jubileummodellen aan: Scout 100th Anniversary en Scout Bobber Twenty

5 september 2019
Het komende jaar is het 100 jaar geleden dat de oorspronkelijke Indian Scout op de markt werd gezet. Amerika's eerste motorfabrikant viert dat met twee nieuwe modellen als eerbetoon aan die allereerste Scout: de Scout Bobber Twenty en de gelimiteerde Scout 100th Anniversary.

Te beginnen met de Scout 100th Anniversary, waarvan er slechts 750 worden gemaakt voor de wereldmarkt en wat alleen al om die reden een collectorsitem zal zijn. De speciale anniversary Edition onderscheidt zich door een bijzonder kleurschema, een Desert Tan lederen solo zadel, zwartgespaakte wielen, Beach Bars, een bagagerek en chromen afwerking.

De 'Twintig' in Scout Bobber Twenty is ook een eerbetoon aan de originele 1920 Scout en heeft volgens de Amerikanen diverse unieke features, waaronder spaakwielen en een zwevend zadel. 

De 2020 Scout Bobber Twenty heeft een gemenere 'oldskool' Bobber stijl met verbeterde ergonomie en heeft een oldskool mix van chroom en zwarte afwerking, een 10 inch Apehanger stuur. De motor is leverbaar in drie kleuren: Thunder Black, Sagebrush Smoke en Burnished Metallic.In aanvulling op de twee nieuwe erfgoed-geïnspireerde Scout modellen zijn voor 2020 de Scout, Scout Sixty en Scout Bobber nog gewoon leverbaar. Alle 2020 Scout modellen hebben bovendien de nodige updates gekregen, waaronder zwevende schijven, nieuwe remklauwen en rempompen voor verbeterde remmen. De Scout Bobber modellen hebben nieuwe Pirelli MT60RS banden gekregen, de 2020 Scout heeft nu een Sport zadel en duo-voetsteunen. 

Naast de twee jubileummodellen heeft Indian tevens een selectie nieuwe Scout touring accessoires geïntroduceerd, waaronder een Quick-release kuip met twee-inch windscherm in kleur en weersbestendige semi-harde Quick-release zadeltassen.