Zoeken

Husqvarna E-Pilen concept: e-mobiliteit op z'n Huskies

26 april 2021
Bij Husqvarna wordt aan een elektrische motorfiets gewerkt. Het E-pilen concept is volgens de Oostenrijkers een verleidelijke visie op hoe de stap naar elektrische stedelijke mobiliteit er in huize Husqvarna uit zal komen te zien.

"Husqvarna Motorcycles gaat de toekomst in met een emissievrije productlijn om de aantrekkingskracht van het merk uit te breiden, niet alleen voor bestaande rijders maar ook voor een heel nieuw publiek," kopt het persbericht dat vandaag de deur uit is gegaan.

"Geïnspireerd door het baanbrekende design van de succesvolle Vitpilen en Svartpilen modellen, biedt het merk met het E-Pilen Concept een verleidelijke visie op hoe zijn toekomstige stap naar elektrische stedelijke mobiliteit eruit zal zien."

Net als de Svartpilen en Vitpilen modellen zal volgens Husqvarna straks ook bij de E-mobility line-up de vorm te allen tijde boven functie verheven zijn. Ofwel, een knettereigenwijs design dat in veel opzichten super onpraktisch is, maar er wel retecool uit ziet. 

Het E-Pilen Concept is een duidelijk statement van die intentie. Met een vermogen van 8 kW en een actieradius van 100 km is het E-Pilen Concept duidelijk ontwikkeld met de stedelijke rijder in gedachten, met een actieradius die de tijd tussen acculadingen maximaliseert.

Husqvarna houdt een open benadering aan ten aanzien van alle accumogelijkheden, wat het parallelle voordeel van zowel vaste als verwisselbare oplossingen bevordert. De E-Pilen Concept Bike is voorzien van een modulair en verwisselbaar accusysteem waarmee de accu kan worden verwisseld, waardoor de aantrekkingskracht en het nut van elektrische motorfietsen worden vergroot voor mensen die overwegen over te stappen.

Husqvarna zegt dat het altijd het doel is geweest om nieuwe producten te ontwikkelen die toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijk spectrum van rijders. De E-mobility range zal het rijplezier en de dynamiek, verfijnd door de lange geschiedenis en ervaring van het merk, behouden en voortzetten. 

De ontwikkeling van de E-mobiliteitslijn is volgens Husqvarna al ver gevorderd, in de nabije toekomst zal nadere informatie worden bekendgemaakt.