Zoeken

Honda ADV150: avontuurlijke scooter voor Urban Jungles

2 april 2020
Honda's avontuurlijke motorscooter X-ADV van er een kleiner broertje bijgekregen. De ADV 150 is een PCX150 met Adventure saus, maar dan voor de Urban Jungle. Officieel is de ADV 150 momenteel alleen in Azië en de Verenigde Staten onthuld, maar het kan haast niet anders dan dat 'ie ook in Europa op de markt zal worden gezet.

 

Volgens Honda is de ADV 150 een onderscheidende en leuke motorscooter die overal op is voorbereid, of het nu gaat om een luchtige interpretatie op woon-werk verkeer op weg naar de campus of een rit over de lokale binnenweg. 

Net als de X-ADV heeft ook de ADV 150 een robuust ontwerp dat je het idee geeft de hele wereld aan te kunnen, in het geval van de ADV 150 met name dan de stadse jungle. Op technisch vlak heeft Honda niet veel prijsgegeven over de ADV 150, meer dan dat 'ie robuuste banden, Showa vering, een taps toelopend stuur en een fors LCD display heeft weten we niet. 

Oh ja, en een 150cc eencilinder krachtbron - 149cc om precies te zijn. Wat op zich opmerkelijk is, het is namelijk 4cc minder dan het blok van de PCX150 en SH150i, dat over een iets langere slag (58 ipv 57,3mm) beschikt. Vermogen en koppel zijn niet opgegeven, maar zullen niet veel afwijken van de 12,4 kW bij 8.500 tpm en 14,9 Nm bij 6.500 tpm van de PCX en SH150i. Honda claimt een verbruik van 1 op 54,6 conform de WMTC meetmethode, maar dan moet je wel de tank leeftijden bij een constant tempo van 60 km/u.

Honda omschrijft de ADV150 zelf als een lichtgewicht, compacte scooter met avontuurlijke functies, een crossover-model dat Honda's "City Adventure" -concept omarmt en is gepositioneerd voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als recreatie. Voorbereid voor praktisch gebruik, om je in staat te stellen te genieten van kansen voor nieuwe ervaringen.

Vooralsnog is de ADV150 alleen in de Verenigde Staten en Azië gelanceerd als 2021 model dat vanaf juni dit jaar leverbaar is, maar gezien het feit dat op de foto's van de Honda media website in de VS bij de foto's staat dat het een Europees model betreft kan het niet anders dan dat 'ie binnen afzienbare tijd ook hier zal worden aangekondigd.