Zoeken

Harley-Davidson onthult Sportster S

13 juli 2021
Harley-Davidson heeft het doek gelicht van de Sportster S, de langverwachte Performance Cruiser die wordt aangedreven door de Revolution Max 1250 V-twin, die in de Sportster S goed is voor een topvermogen van 121 pk.

Een geheel nieuwe sport custom die is ontworpen om een opwindende rijervaring te bieden en een nieuw tijdperk van Sportster-performance in te luiden, zo omschrijft Harley-Davidson zelf de nieuwe Sportster S. 

"De Revolution Max 1250T V-Twin-motor met 121 pk moet de Sportster S-rijder het commando geven over een onverbiddelijk, on-demand koppel. Een strak, lichtgewicht chassis en eersteklas ophanging zorgen voor een responsieve, intuïtieve handling. Van stoplicht tot stoplicht en van bocht tot bocht, de Sportster S biedt rijders buitengewone power en prestaties en creëert een nieuwe standaard voor het langst lopende Harley-Davidson-model", aldus Harley-Davidson.

"De Sportster S is de volgende geheel nieuwe motorfiets die is gebouwd op het Revolution Max-platform en zet een nieuwe prestatiestandaard voor de Sportster-lijn", aldus Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO, Harley-Davidson. "Dit is een volgende generatie Sportster gedefinieerd door vermogen, prestaties, technologie en stijl. En deze maakt deel uit van ons streven om motorfietsen te introduceren die in lijn zijn met onze strategie om de begeerlijkheid te vergroten en de erfenis van Harley-Davidson voort te stuwen."

Als aanvulling op de Harley-Davidson line-up voor 2021 zal de Sportster S dit najaar bij de Harley-Davidson-dealers staan, met een basisadviesprijs van €15.995 in België en €18.495 in Nederland. In dit uitgebreid artikel zijn we dieper op de materie van de Sportster S in gegaan.