Zoeken

Ernie Vigil rijdt Mexico 1000 met Scrambler 1200 - en niet onverdienstelijk

16 mei 2019
Ermee racen is het niet het eerste wat Triumph in gedachten had toen groen licht werd gegeven aan het Scrambler 1200 project, maar dat heeft de Britten er niet van weerhouden om de fiets in te schrijven voor de National Off-Road Racing Association Mexican 1000 Rally. En helemaal niet onverdienstelijk.

Stuntrijder, motocrosser, freestyler (is er eigenlijk iets wat hij niet kan?) Ernie Vigil was de Lucky Bastard die met de Scrambler 1200 XE de Mexico 1000 monsterrally reed. Oorspronkelijk was het plan zelfs geweest om vorig jaar november al deel te nemen aan de roemruchte Bajaj 1000, maar een enkelbreuk opgelopen tijdens een training trok een streep door dat plan. 

Gelukkig voor Vigil (en uiteraard Triumph) was zijn enkel tijdig hersteld om deel te kunnen nemen aan de Mexico 1000, met een Scrambler 1200 XE die nagenoeg standaard was. Ten opzichte standaard was een grotere carterbeschermplaat gemonteerd, evenals zachtere handvatten, was het ABS en de tractiecontrole uitgeschakeld en waren er Metzeler MC 360 21" en Metzeler Karoo 3 gemonteerd. Aan de vering werden geen aanpassingen gegaan. 

Het resultaat mag zeker bevredigend worden genoemd. Rijdend met startnummer 278 - inderdaad, het startnummer waarmee Steve 'Triumph' McQueen ooit de International Six Days Trial reed - eindigde Vigil de rally op de vijfde plaats van 13 rijders in het Modern Open klassement, dat voornamelijk uit 450 crossers en een paar Honda XR650R's bestond.

Vigil volbracht de vijfdaagse 1.037 mijl lange rally in een tijd van 25 uur en 37 minuten. Dat had zelfs een stuk rapper kunnen zijn, als hij de tweede dag niet drie uur met een defecte Bib Mousse (massieve binnenband, speciaal ontwikkeld voor Enduro en Rally rijden) stil had komen te staan.Triumph en Vigil hebben de smaak nu goed te pakken, het plan om deel te nemen aan de Bajaj 1000, die in november plaatsvindt, is weer opgepakt.