Zoeken

E-Racer EDGE: Cafe Racer, maar dan elektrisch

28 november 2019
Elektrische mobiliteit beging ook in de motorwereld serieuze vormen aan te nemen. Nu had Italië daar al een vinger in de pap te brokkelen met Energica en sinds kort kan daar E-Racer aan toe worden gevoegd, dat motoren van Zero als basis gebruikt. De E-Racer EDGE is een Café Racer uitvoering van de Zero SR/F.

 

E-Racer is niet de eerste fabrikant die custom build motoren op de markt zet, en ook niet de eerste fabrikant die op de elektrische toer is gegaan, maar ze zijn voor zover wij weten wel de eersten die custom build modellen op basis van een elektrische fiets hebben ontwikkeld. 

Voor deze E-Racer EDGE hebben de Italianen de nieuwe Zero SR/F als uitgangspunt genomen en 'm tot de essentie van motorrijden teruggebracht: twee wielen, een motor en een stuur. Net als elke andere Café Racer, met dat verschil dat deze dus elektrisch wordt aangedreven. 

De EDGE kit kan probleemloos op de Zero SR/F worden gemonteerd en weer gedemonteerd zonder dat er aanpassingen aan het origineel moeten worden gedaan. Zero spulletjes eraf, E-Racer spullen erop en je hebt ineens een fiets die er begerenswaardig uitziet, maar dan met 'n elektromotor. 

Zoals het een echte Café Racer betaamt is ook deze EDGE voorzien van het fraaiste CNC freeswerk, een handgemaakt zadel, racing remmen en geklopt aluminium. De onderdelen zijn in Duitsland vervaardigd en volledig gehomologeerd, het spuitwerk is versterkt met LineX, een extreem slijtvaste verf die in het verleden in het leger is gebruikt, wat de onderdelen krasbestendig maakt. 

Naast de ombouwkit heeft E-Racer ook nog een E-RAF Audio-Forceback systeem ontwikkeld, dat de EDGE door middel van hoge en lage frequenties een meer traditioneel motorgevoel moet geven. De hoge frequenties zijn om geluid te creëren waardoor voetgangers je aan horen komen, de lage frequenties zorgen voor toerental afhankelijke trillingen die je als rijder 
het gevoel van een verbrandingsmotor moeten geven. 

De prijs van de E-Racer EDGE is € 6.000,- en daar moet nog het geld van de Zero SR/F bij op worden geteld. De eerste 5 units zullen voorjaar 2020 aan klanten worden uitgeleverd.