Zoeken

Yamaha versterkt partnerschap met Fantic Motor

7 oktober 2020
Fantic Motor en Yamaha Motor Europe gaan hun samenwerking intensiveren, zo is vandaag in een officieel persbericht naar buiten gebracht. Het voorgenomen besluit is gebaseerd op de gezamenlijke intentie dat Fantic Motor tegen eind 2020 100% van de aandelen in Motori Minarelli heeft verworven.

Deze operatie zorgt voor een versterking van de bestaande Yamaha Motor en Fantic Motorsynergie om de samenwerking tussen de twee bedrijven naar een hoger niveau te tillen op het gebied van motorfietsen en e-mobiliteit.

Dit partnerschap - volgens beide partijen gebaseerd op de gemeenschappelijke kernwaarden eerlijkheid, consistentie, innovatie en productkwaliteit - moet sterkere synergieën creëren tussen de diepe marktkennis, innovatie en proactiviteit van Fantic Motor en de reputatie, hoge kwaliteit en sterke fabricage expertise van Yamaha Motor.

Aan de andere kant zal dit belangrijke partnerschap Motori Minarelli in staat stellen om de knowhow over motoren en e-aandrijflijnen verder uit te breiden, het productiegamma uit te breiden, het e-mobiliteitssegment te betreden en het concurrentievermogen van Fantic Motor op de markt te versterken, terwijl de huidige werkgelegenheid behouden blijft. 

Als resultaat van deze overname zal Fantic van Motori Minarelli profiteren van een geschoold personeelsbestand, een bijgewerkt industrieel bezit om de groei te ondersteunen, de toename van de industriële en R & D-capaciteit en de toegang tot geselecteerde Yamaha-motoren en -componenten met de nieuwste technologieën.Deze operatie is ook in overeenstemming met de wereldwijde motorproductie strategie van Yamaha Motor, die al aan de gang is, die profiteert van de toename van de efficiëntie door de wereldwijde inzet van motorplatforms en van de optimalisatie van de productiecapaciteit door de consolidatie van de productie van verbrandingsmotoren in het algemeen. volumemarkten.

De langdurige samenwerking tussen Yamaha Motor en Fantic Motor zal de voorwaarden scheppen voor een soepele overgang naar het nieuwe businessplan en zal Motori Minarelli in staat stellen haar missie voort te zetten om motoren te leveren en haar huidige klanten te ondersteunen en om perfect gepositioneerd te zijn om nieuwe zakelijke activiteiten en breidt zijn werking en leveringsprogramma in de toekomst uit, binnen het productiekader van de Fantic Motor met behoud van zijn identiteit.

De deal moet tegen het einde van het jaar worden afgerond, onder voorbehoud van de voltooiing van de raadpleging van de Europese ondernemingsraad van Yamaha Motor Europe en informatie aan de lokale ondernemingsraad van Motori Minarelli.