Zoeken

Test 'm zelf: 29 september Honda CRF op Motorsportpark Gelderland Midden

10 september 2021
Het afgelopen jaar kon het niet doorgaan vanwege COVID-19, maar motocrossfanaten kunnen 29 september in de agenda blokken. Op die dag kun je op het Motorsportpark Gelderland Midden te Arnhem de nieuwe CRF250R en CRF450R zelf aan de tand voelen. Mits je vooraf hebt ingeschreven en over een licentie beschikt.

 

Je kunt zelf wel zeggen dat de nieuwe modellen echt veel beter zijn dan hun voorgangers, maar ja... "Wij van WC-Eend" denkt iedereen dan. Dat hebben ze bij Honda goed begrepen en dus hebben ze 29 september het Motorsportpark Gelderland Midden afgehuurd zodat jij de nieuwe CRF250R en CRF450R zelf kunt testen. Want een betere manier om zelf de balans op te kunnen maken is er niet. 

De test is volledig gratis, maar u moet zich wel vooraf inschrijven via een van onze onderstaande Honda MX dealers. Een licentie en goedgekeurde kleding zijn eveneens vereist. 

Nog even beide modellen in een notendop. De nieuwe CRF250R is volgens Honda efficiënter dan ooit, dankzij een frame dat afgeleid is van de CRF450R. Door grondige verbeteringen aan de cilinderkop is er meer koppel in het middengebied en meer vermogen bij hoge toeren. Nieuwe radiatoren verbeteren de efficiënte van de koeling, de koppeling heeft nu negen platen en de verhoudingen van de primaire aandrijving, versnellingsbak en eindaandrijving zijn gewijzigd.

Dan de CRF450R. Nieuwe ECU-settings zorgen voor een nog soepeler rijgedrag, en een herziene afstelling van de Showa vering verbetert de dempingsbalans tussen de voor- en de achterkant. Het frame onderging geen wijzigingen en blijft dus exact hetzelfde frame als dat van de CRF450RW waarmee Tim Gaiser zowel in 2019 als in 2020 wereldkampioen MXGP werd.

Dit alles kan worden ervaren en getest op een perfecte accommodatie met technische ondersteuning en uitleg van het GPMX JM-Honda team van Jacky Martens, op 29 september op het Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Honda MX-dealers in Nederland:
Heli Motors Geldermalsen
JHMX-service Gemert
Mulders Motoren Veendam