Zoeken

#RaceagainstCovid brengt ruim 170.000 euro op

29 juli 2020
Ducati heeft #raceagaingstCovid, het initiatief dat door de Italiaanse fabrikant was opgezet om geld in te zamelen voor de Policlinico di S.Orsola in Bologna, afgerond. Het door donaties ingezamelde bedrag is meer dan € 170.000 en zal worden gebruikt om specifieke diagnostische instrumenten aan te schaffen voor de revalidatie van Covid-19 patiënten.

 

De inzamelingsactie werd gestart door de leden van de Ducati Board of Management en het personeel van Borgo Panigale en dochterondernemingen wereldwijd. Het aanvankelijk ingezamelde bedrag werd door de vennootschap verdubbeld en vormde het uitgangspunt voor de internationale fondsenwerving. 

Veel donaties uit verschillende delen van de wereld werden vervolgens toegevoegd, met deelname van de rijders en de grote Ducati-familie: DOC, dealers, leveranciers, partners en enthousiastelingen, die allemaal graag een steentje bij wilden dragen aan dit belangrijke liefdadigheidsproject.

De Franse kunstenaar Jisbar leverde ook een bijdrage door het creëren en doneren van een pop-art schilderij getiteld "Ducati Mona Lisa", dat onlangs op de Cambi Casa d'Aste veiling 5.500 euro heeft opgebracht.

Het via de #raceagainstCovid ingezamelde bedrag is nu overgedragen aan het Policlinico di S. Orsola in Bologna, dat het zal gebruiken om de specifieke instrumenten aan te schaffen om te voorzien in de diagnostische behoeften van patiënten die revalidatietherapie ondergaan na een Covid-19-infectie. 

In het bijzonder zullen verdere echografie technologieën worden geïmplementeerd om de uitvoering van tests mogelijk te maken die niet invasief of schadelijk voor de patiënt zijn. Met name met de verkregen middelen worden een interne echoscanner, een cardiale echoscanner en zes echoscanners met draadloze sonde aangeschaft.