Zoeken

MV Agusta Freestyle Devision: Stuntrijden als influencer

2 september 2020
Om jonge motorrijders (of motorrijders in spe) aan te spreken die niets weten van de roemrijke geschiedenis van het merk, is MV Agusta nu met de Franse stuntrijder Thibaut Nogues in zee gegaan. En heeft meteen een nieuwe divisie opgericht: MV Agusta Freestyle devision.

Een nieuwe generatie MV Agusta klanten betrekken via Liveshows en social media, dat is voor MV de reden geweest om met de Franse stuntrijder Thibaut Nogues uit de Côte d'Azur in zee te gaan. Want wat is er nou spannender dan rijders op een MV? Stuntrijden op een MV. Stuntrijden op een MV.  

En geef ze eens ongelijk. Met een indrukwekkend bereik in meer dan 55 landen over de hele wereld, honderdduizenden views voor elke nieuwe video binnen enkele dagen en 1,5 miljoen webcontacten per maand, hebben Thibaut Nogues en het Freestyle Division-team van MV Agusta het merk verheven tot de status van influencer, aantrekkelijk voor een nieuw publiek van millennials en rijders van de Z-generatie. 

In 2019 nam het team deel aan meer dan 20 evenementen, variërend van MotoGP- en Superbike-rondes tot de opening van nieuwe showrooms en Stunt & Drift-wedstrijden tot beurzen en tentoonstellingen.

Met Thibaut in de rol van sterartiest, wordt MV Agusta's Freestyle Division geleid door Virginio Ferrari, een voormalige coureur met uitgebreide ervaring in het managen van raceteams, gedetacheerd door Lorenzo Gandino, Emanuele Grassi en Marco Anfesi, allemaal zeer gespecialiseerde ingenieurs en monteurs met een indrukwekkende trackrecord in de race-industrie.

Voor zijn shows rijdt Thibaut Nogues op de speciaal ontwikkelde Freestyle Division Edition Brutale 800 RR en F3 800 in een elegante zwarte, grijze en rode kleurstelling. De speciale componenten van de motor zijn onder meer een stalen beschermende valbeugels, nylon crash-inzetstukken, een uniek 'antislip' wheelie zadel, een RAW SC-Project titanium uitlaat, machinaal bewerkte wielen, een versterkte achterbrug ontwikkeld en gebouwd in CRC een handgemaakte oversized aluminium radiator, aangepaste eindoverbrenging en kettingbeschermers. 

Extra componenten zijn onder meer een speciale ECU-kaart, volledige Öhlins-ophanging en een STM-koppeling voor driftprestaties. Verder is de kroonplaat aangepast op een andere offset, is links op het stuur een duimrem voorzien, heeft het achterwiel een extra remklauw en heeft 'ie een aangepast rempedaal. Ook de duovoetsteunen zijn nu fraai CNC gefreesd.Thibaut Nogues zei: 
“Ik ben al 10 jaar freestyle rijder en ik heb hard gewerkt aan het ontwikkelen en uiten van een individuele, stijlvolle rijstijl. Ik denk dat het een verschil heeft gemaakt. Als freestyle rijder voor MV Agusta heb ik de kans om deze ambitie volledig te realiseren. Het is als een droom. MV-fietsen zijn voor mij de mooiste fietsen ter wereld. Een MV-fiets is als geen andere fiets, je moet hem voelen, het is als een danspartner. Ik ben zo trots om op MV Agusta-motoren te rijden en super enthousiast over de toekomst met de Freestyle Division. "


Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A., zei: 
"Ik wil Thibaut feliciteren met zijn ongelooflijk getalenteerde en spectaculaire stuntrijder. Zijn shows en zijn geweldige communicatieve vaardigheden hebben bijgedragen aan het vergroten van de bekendheid van ons merk onder jongere rijders over de hele wereld, maar dit is ook een fantastische teamprestatie: ik ben onder de indruk van de prestaties van de divisie en ik ben enthousiast over het succes bij het winnen van een nieuwe generatie van klanten. Dit gaat precies in de richting van de nieuwe strategie van MV Agusta, die er ook op gericht is nieuwe klanten aan te trekken en een jonger publiek te bereiken. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe shows en de nieuwe huiveringwekkende stunts te ontdekken die Thibaut en het team voor ons in petto hebben "