Motorfreaks - Maleisisch echtpaar maakt huwelijksreis door 24 landen op SH150R - details

Zoeken

Maleisisch echtpaar maakt huwelijksreis door 24 landen op SH150R

6 september 2017
Met de motor op huwelijksreis is op zich niet echt bijzonder, maar dat kan niet van de trip een kersvers echtpaar uit Maleisië worden gezegd. In zes maanden tijd deed het echtpaar maar liefst 24 landen aan… op een SH150R motorscooter.

En wij verwende motorrijders maar altijd laatdunkend doen over kleine motorscooters, dat ze niet vooruit te branden zijn en daardoor alleen maar geschikt in en rond de stad. Terwijl heel Azië zich op dit soort scooters voortbeweegt en niet alleen om boodschappen om de hoek te doen.

Een kersvers echtpaar uit Maleisië is zelfs nog een stap verder gegaan en heeft met een SH150R een heuse wereldreis gemaakt. Dus mét volle bepakking en met vrouw achterop. Nu zouden wij daar al voor terugdeinzen, maar wie ooit zelf in Azië is geweest zal weten dat een Aziaat daar z’n hand niet voor omdraait. 

En dus dacht het echtpaar, wat als we nou eens iets verder zouden gaan als een rondje om het blok? Als we een paar dagen extra verlof regelen op ’t werk, dan zouden we iets verder kunnen gaan. In zes maanden tijd heeft het echtpaar maar liefst 24 landen bezocht, waaronder Thailand, Nepal, India, Pakistan, Iran, Armenië, Georgië, Turkije, Griekenland, Albanië, Kroatië, Slovenië, Italië, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk, om de reis te eindigen in Londen.