Zoeken

Harley-Davidson organiseert unieke estafette voor Pan America

8 april 2021
Om de lancering van de Pan America kleur bij te zetten heeft Harley-Davidson een unieke H.O.G. estafette georganiseerd, de Great Relay - een 14 weken durende trip door 13 landen, waarbij je niet alleen zelf op de Pan America kunt rijden, maar ook nog eens je steentje bijdraagt aan een inzamelingsactie voor het goede doel.

Met meer dan 1 miljoen leden wereldwijd is de Harley Owners Group, beter bekend als de H.O.G., de grootste en meest betrokken rijdersclub ter wereld, verenigd in lokale, door dealers gesponsorde 'chapters'. 

Op 21 mei slaan 25.000 H.O.G. leden van 90 chapters in 13 landen de handen ineen om te beginnen aan een waanzinnig avontuur ter promotie van de nieuwe Pan America. In maar liefst 90 etappes zal een estafettetrip dwars door Europa worden gemaakt. 

Vanuit Londen wordt met de Pan America koers richting Luxemburg worden gezet en vervolgens door de Benelux en Duitsland naar de het noordelijkste punt van het Europese continent, de Noordkaap. 

Daarna daalt de motor af naar Oslo, Kopenhagen en maakt vervolgens de oversteek naar Engeland, waarna de motor in 38 etappes door Engeland en Ierland terug naar Londen gereden wordt. Na ruim 14 weken, 13 landen, 90 dealers en 15.000 afgelegde kilometers eindigt de Pan America zijn reis in de Engelse hoofdstad.

The Great Relay is een klassieke motorestafette, iedere etappe is een openbare ride-out. Startpunt is altijd de lokale H-D-dealer, het aan die dealer verbonden H.O.G. chapter zet een geweldige route uit die eindigt bij de volgende H-D-dealer. Daar wordt de karavaan ontvangen in samenwerking met het lokale H.O.G. chapter. 

De volgende dag vertrekt dat chapter met in zijn midden de Pan America. Dit 15.000 kilometer lange avontuur is zo de ultieme test voor Harley-Davidsons eerste Adventure Touring model, dat gebouwd is om grenzen te verleggen en de verhoudingen in het all-road segment flink op te schudden. 

Harley-Davidson en de aangesloten H.O.G. chapters nodigen iedereen van harte uit om mee te rijden. Eén etappe, meerdere etappes of de hele route, alles mag. Door de vorm van deze relay leent hij zich goed om binnen lokale geldende coronarichtlijnen plaats te vinden. 

De route van The Great Relay staat op de website www.thegreatrelay21.com en ook op de My Drive applicatie van TOMTOM. Je vindt er van iedere etappe de route als GPX-bestand, gratis te downloaden. 

Door mee te rijden krijg je niet alleen de kans om de Harley-Davidson Pan America zelf te ervaren, ook kun je zo je steentje bijdragen aan het inzamelen van geld voor Two Wheels For Life. The Great Relay steunt namelijk deze hulporganisatie, die al sinds 1989 in Afrikaanse landen motoren inzet als transportmiddel voor gezondheidszorg. 

Op de motor onderwijzen en vaccineren zij gemeenschappen, transporteren zij medicijnen en vaccins en ondersteunen zij lokale artsen. Zo bieden ze maar liefst 47 miljoen mensen meer of betere toegang tot gezondheidszorg, waaronder COVID-19-vaccins. 

Er zijn mooie prijzen te winnen voor fundraisers die het meeste geld ophalen, zoals een trip naar Afrika om het werk van Two Wheels for Life met eigen ogen te zien.

Meer info over The Great Relay, de route, de deelnemende dealers en chapters en natuurlijk de nieuwe Pan America vind je via www.thegreatrelay21.com