Zoeken

Eerste Nederlandse Louis Megastore in Tilburg geopend

1 maart 2019
Louis heeft op donderdagmiddag officieel de deuren geopend van haar eerste Megastore in Nederland. Voor het komend weekend heeft het filiaal in Tilburg een openingsparty georganiseerd.

"Iek speek noch niet so heel erg gut Nederlandsch, aber verstaan gaat goed. Solang je maar langsam praat," verontschuldigt de vanuit het hoofdkantoor in Hamburg naar Tilburg overgeplaatste Marc Richter, filiaalmanager van de nieuwe Louis Megastore, zich tijdens de officiële opening van Louis' eerste Megastore op Nederlandse bodem.

Op meer dan 1200 m² presenteert Louis in Tilburg een ruime keuze aan motorkleding van helmen tot laarzen en een omvangrijk assortiment aan accessoires, slijtonderdelen, gereedschap en smeer- en onderhoudsmiddelen. Voor motorrijdsters is een eigen damesafdeling ingericht. 

Het mediacenter heeft een groot aanbod aan communicatiesystemen, navigatieapparaten en actioncams. In een windtunnel kunnen helmen en jacks worden getest bij windsnelheden tot meer dan 100 km/u.Wat Louis onderscheidend maakt is de omvangrijke service die wordt geboden door de medewerkers die door Louis intern zijn opgeleid, wat afgelopen jaar ons nog duidelijk werd tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor in Hamburg. Communicatiesystemen kunnen direct ter plaatse worden ingebouwd, helmen mogen maximaal 24 uur worden meegenomen en getest en in dringende gevallen kan er kleding worden geleend. 

De traditionele onderneming uit Hamburg is voortgekomen uit een kleine motorwerkplaats die in 1938 werd geopend. De Detlev Louis Motorrad-Vertriebsgesellschaft was lange tijd de grootste motorhandel van Duitsland, totdat het bedrijf in de jaren '90 besloot om zich alleen nog op de succesvolle verkoop van accessoires en kleding te concentreren. 

Met Tilburg heeft Louis in Noord-Brabant een uitstekende standplaats gevonden. Het filiaal is niet alleen vanaf Rotterdam, Utrecht of Eindhoven snel te bereiken. Ook het noorden van België is nabij. Vanaf Antwerpen is het net als vanaf Rotterdam of Utrecht ongeveer 70 km en vanaf Eindhoven nog geen 40 km. Naast Tilburg heeft Louis nog 80 filialen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland waar meer dan 1800 medewerkers in dienst zijn.De openingsparty vindt plaats op 1 en 2 maart. Het adres luidt: Kraaivenstraat 28, 5048 Tilburg. En mocht je altijd al in de motorbranche hebben willen werken, ze zoeken voor het filiaal in Tilburg nog personeel. Sollicitaties zijn welkom op sollicitatie@louis.nl.