Zoeken

Ducati maakt kalender 2021 Scrambler Days of Joy bekend

14 april 2021
Als gevolg van de derde golf van de coronapandemie is Italië momenteel roder dan rood gekleurd, maar dat heeft Ducati er niet van weerhouden de zesde editie van de Ducati Scrambler Days of Joy aan te kondigen.

Tussen de maanden mei en juli heeft Ducati Scrambler vier unieke afspraken gepland, ontworpen om deelnemers op een unieke manier het "Land of Joy" te laten ervaren, inclusief on- en off-road rijden, gastronomische routes, buitenactiviteiten en pure ontspanning.

Het begint allemaal op 22 mei met de Scrambler Experience Romagna, die twee eendaagse tochten op de Toscaans-Romagnolo Apennijnen aanbiedt: de eerste op de route van de historische wielerwedstrijd "Nove Colli", met de mogelijkheid om de nieuwe 2021 Ducati Scrambler familie te waarderen. 

Het alternatief is een tocht voornamelijk over onverharde wegen, rijdend op de Ducati Scrambler Desert Sled met de nieuwe "Sparking Blue" kleurstelling. Een lunch die midden op de route wordt georganiseerd en een avondbarbecue op het strand aan zee in Cesenatico stelt de deelnemers in staat om de lokale keuken te proeven in een perfecte combinatie van plezier en ontspanning.

De Scrambler Experience Toscana staat gepland voor het weekend van 10-11 juli. Dit is een tweedaagse route van meer dan 350 km tussen de Crete Senesi, Val d'Orcia en Chianti (in samenwerking met de organisatoren van de Eroica) om een ​​360° rijervaring te beleven, zowel on- als offroad. 

Opnieuw krijgen de deelnemers de kans om lokale smaken te ontdekken en te genieten van de ontspannen sfeer die typisch is voor het "Land van Vreugde". Inschrijvingen voor Scrambler Experience Romagna en Scrambler Experience Toscana zijn al open op de speciale pagina van de Scrambler Ducati-website.

De twee bevestigde formaten worden vervolgens vergezeld door twee absolute nieuwigheden voor het Days of Joy-universum. De eerste is de Scrambler Experience Sardegna, gepland van 2 tot 6 juni 2021. Dit is een rondreizende tour vanaf Bologna, die de deelnemers meeneemt naar de wegen van Sardinië, met drie dagen rijden in de natuur, afgewisseld met momenten van ontspanning op de stranden van Sardinië.Ten slotte bevat de kalender in het weekend van 24-25 juli een afspraak met de Days of Joy en de Scrambler Experience in Boves, in de provincie Cuneo. Dit nieuwe format is opgedeeld in een dubbele activiteit: enerzijds de Scrambler Experience Boves op de wegen van Piemonte die de mogelijkheid biedt om plezier te hebben op het hele Ducati Scrambler-assortiment en anderzijds de traditionele 2-daagse Scrambler Riding School met rijvaardigheidstrainingen op Flat track en offroad-terreinen. 

De offroad-school vindt plaats met de Desert Sled op twee verschillende momenten: de eerste dag draait in feite om technische oefeningen gericht op het leren van offroad-rijtechnieken, terwijl de tweede is gewijd aan het in praktijk brengen van wat is geleerd door middel van een rondleiding langs de beroemde Via del Sale. Voor alle deelnemers is er ontspanning en plezier in de buitenlucht met ligstoelen, parasols, tafelvoetbal en chill-ruimte met muziek.

Voor de Days of Joy-activiteiten kunnen deelnemers hun model kiezen uit het volledige Ducati Scrambler-assortiment, te beginnen met de Ducati Scrambler Nightshift en de nieuwe "Sparking Blue" -kleuren voor de Ducati Scrambler Desert Sled en "Ducati Red" voor de Ducati Scrambler Icon. Bovendien zal de hele Ducati Scrambler 1100-familie aanwezig zijn met de PRO-, Sport PRO- en Dark PRO-modellen.

De coördinatie van de rondleidingen en alle cursussen wordt verzorgd door de instructeurs van Due Ruote, mediapartner van het evenement sinds de eerste editie van Days of Joy. Sponsors zijn onder meer Garmin Italia, dat de navigatiesystemen voor de beschikbare motorfietsen en de nodige training over de producten en navigatie zal leveren, en Pirelli Italia, dat altijd naast de Days of Joy heeft gestaan.

Meer informatie en registratie op de speciale website van de Ducati Scrambler Days of Joy. Uiteraard is alles nog onder voorbehoud en kunnen data nog veranderen, afhankelijk van hoe de coronapandemie zich de komende maanden gaat ontwikkelen. Ducati stelt wel dat in het huidige draaiboek rekening is gehouden met alle momenteel geldende regels en beperkingen.